Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNO JE IZLIJEČEN

Bidenu otkriven rak: S prsnog koša uklonjeno mu je kancerogeno tkivo

U.S. President Joe Biden speaks to media in Washington
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS
1/3
03.03.2023.
u 22:07

Američkog predsjednika liječnik je proglasio "zdravim i sposobnim za obavljanje obaveza" u Bijeloj kući

Kožna lezija uklonjena s prsa američkog predsjednika Joea Bidena prošlog mjeseca bila je karcinom bazalnih stanica - čest oblik raka kože - rekao je njegov liječnik u petak, dodajući da nije potrebno daljnje liječenje. Dr. Kevin O'Connor, liječnik Bijele kuće koji je bio dugogodišnji Bidenov liječnik, rekao je da je "svo kancerogeno tkivo uspješno uklonjeno" tijekom predsjednikova rutinskog pregleda 16. veljače.

Liječnik je Bidena (80) opisao kao “zdravog, snažnog” i “sposobnog” za obavljanje obaveza u Bijeloj kući tijekom tog fizičkog pregleda, koji je objavljen dok trenutnog predsjednika nekoliko tjedana dijeli od objave očekivane ponude za ponovni izbor 2024. godine, prenosi AP News.

O'Connor je rekao da je mjesto uklanjanja na Bidenovim prsima "lijepo zaraslo" i da će predsjednik nastaviti s redovitim pregledima kože kao dijelom svog rutinskog zdravstvenog plana.

Bazalne stanice su među najčešćim i lako izlječivim oblicima raka — osobito ako se rano otkriju. O'Connor je pojasnio da nemaju tendenciju širenja kao drugi oblici raka, ali mogu narasti, zbog čega se uklanjaju.

Bidenu je iz tijela uklonjeno "nekoliko lokaliziranih nemelanomskih karcinoma kože" prije nego što je stupio na dužnost predsjednika, napisao je O'Connor u svom sažetku predsjednikova zdravlja od 16. veljače, ističući da je općepoznato da je Biden proveo puno vremena na suncu tijekom svoje mladosti.

VIDEO Na inauguraciji Joe Bidena pilo se vino iz Hrvatske

 

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar SileZla
SileZla
22:30 03.03.2023.

Jel' idu onda kod njih prijevremeni izbori? Ovo bi moglo biti rješenje za završetak rata u Ukrajini. Ako bi se Trump vratio ili pobijedi neki drugi republikanac rat će završiti. Biden je jedan od glavnih kreatora sukoba u Ukrajini.

BE
Berri
23:05 03.03.2023.

Biden, realno, odlično izgleda za dida od 80 godina, ali brate...pretjerali su s tom popularizacijom gerijatrije.

WT
WTF!
08:01 04.03.2023.

"Zdrav,snažan,sposoban"?!? 🤣🤦‍♀️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije