Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove inačice cjepiva

Bidenova administracija će pozvati Amerikance na docjepljivanje protiv Covida-19

ZJZ Šibensko-kninske županije osigurao proteinska cjepiva
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
21.08.2023.
u 09:19

U očekivanju odobrenja zdravstvenih regulatora u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi, tvrtke očekuju da će nove inačice cjepiva biti dostupne u nadolazećim tjednima za jesensku sezonu cijepljenja.

Bidenova administracija planira pozvati sve Amerikance da ove jeseni dobiju dodatnu dozu cjepiva protiv Covida-19, kako bi se suprotstavili novom valu zaraze, izjavio je u nedjelju jedan od dužnosnik u Bijeloj kući. Dužnosnik je rekao da Centri za kontrolu i prevenciju bolesti izvješćuju o porastu infekcija i prijema u bolnice zbog širenja zaraze koronavirusom, ali dodao i da je ukupan broj zaraženih i dalje nizak.

U četvrtak su iz Moderne poručili kako početni podaci pokazuju da je njezino novo cjepivo protiv Covida-19 učinkovito protiv podvarijanti virusa "Eris" i "Fornax" kod zaraženih osoba. Moderna, Novavax, Pfizer i njemački partner BioNTech SE stvorili su verzije svojih cjepiva protiv Covida-19 usmjerenih na podvarijantu XBB.1.5.

U očekivanju odobrenja zdravstvenih regulatora u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi, tvrtke očekuju da će nove inačice cjepiva biti dostupne u nadolazećim tjednima za jesensku sezonu cijepljenja. "Poticat ćemo sve Amerikance da uz cjepiva protiv gripe i respiratornog sincicijskog virusa dobiju i nove doze za zaštitu od koronavirusa", rekao je dužnosnik.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Marin Miletić: "Što Republika Hrvatska čini za BBB u Ateni?”

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:24 21.08.2023.

Ursula opet broji milijarde

ČI
Čife
12:25 21.08.2023.

Pfizer je izjavio ako ste imali loše posljedice cijepljenja tko vam je kriv nismo vas mi tjerali da se cjepite sami ste odabrali

PM
Pionir_Mali
10:33 21.08.2023.

Moderna je imala hrabrosti i tvrditi da su proveli "pokus" koji je pokazao da njihovo ažurirano cjepivo štiti od Eris. S obzirom na to da je Eris prvi put dospio na naslovnice prije samo nekoliko tjedana, čini se da jee Moderna oborila vlastiti rekord u pogledu brzih "pokusa".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije