Naslovnica Vijesti Hrvatska

Biciklom krenuo iz Pleternice u Vukovar, pa poginuo u nesreći

- Uhvatilo ih je jako nevrijeme zbog kojeg je navukao i prehladu, ali nije htio odustati. Rekao je da, ako su oni u Vukovaru mogli ginuti za nas, može i on njima po kiši ići odati počast – ispričala nam je Tomislavova prijateljica
22. studenoga 2015. u 15:06 12 komentara 3564 prikaza
Tomislav Šedevi
Foto: Facebook

Želja Tomislava Šedevija da se pokloni i oda počast žrtvama vukovarske tragedije ostala je neuslišena. U tome se ispriječila teška prometna nesreća u kojoj je u subotu oko 20.50 sati na državnoj cesti između Klisa i Trpinje izgubio život u naletu automobila novosadske registracije.

Ovaj tridesetogodišnjak, predsjednik udruge "Tim guvernal", u subotu je zajedno s kolegom i imenjakom Tomislavom Crnjcem na sebi svojstven način, biciklom, iz svojih Sesveta kod Pleternice krenuo na stotinjak kilometara dug put do hrvatskog grada heroja. - Sa Šedevijem sam se čula mobitelom dok su bili na putu. Uhvatilo ih je jako nevrijeme zbog kojeg je navukao i prehladu, ali nije htio odustati. Rekao je da, ako su oni u Vukovaru mogli ginuti za nas, može i on njima po kiši ići odati počast – ispričala nam je Tomislavova prijateljica, novinarka Vesna Milković.

Šedevi je profesionalni vojnik, pa zbog zauzetosti poslovnim obvezama u Vukovar nije mogao otići na sam dan sjećanja 18. studenog. S dvojicom je Tomislava na put trebalo krenuti još nekoliko biciklista, ali oni su u posljednji trenutak odustali. Njih, međutim, ni nevrijeme nije moglo zaustaviti, ali jeste automobil koji ih je pokosio te kišne večeri. Crnjac je u nesreći zadobio ozljedu vratne kralježnice, potres mozga i razbijenu glavu.

Dvojica prijatelja u Pleternicu su se trebali vratiti u nedjelju oko 19 sati. - Tomislav mi je obećao dati fotografije s puta, pa sam mu oko 22 sata poslala SMS poruku i pitala ga kada će mi ih poslati. Ni slutila nisam da je tada već bio mrtav – tužna je bila Vesna Milković, koja je obavijest o pogibiji vojnika, biciklista i amaterskog nogometaša NK Slavena iz Gradca primila tek u nedjelju ujutro. Šedevi je početkom godine osnovao udrugu koja je, kako je objasnio, imala za cilj svjedočenje vjere uz promicanje zdravog načina života kroz vožnju biciklom. Članovi udruge ovog su ljeta biciklima išli u Rim i Vatikan, a svoju su misiju nazvali "pedaločašće".

>> Smrtno stradao biciklist, drugi ozlijeđen

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka