Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(NE)SIGURNOST

Bicikle voze pijani, bez svjetala i bez reflektirajućih prsluka

bicikl
Dragutin Šantoši
25.07.2010.
u 14:40

Više od polovice nadziranih biciklista na cestama Virovitičko-podravske županije prekršajno kažnjeno zbog nepravilnosti

VIROVITICA – U šestodnevnoj preventivno-represivnoj akciji provedenoj na prometnicama cijele Virovitičko-podravske županija policija je pokazala izrazitu upornost, a sve s ciljem kako bi bicikliste, koji su zbog raznih razloga, sve češće žrtve prometnih nesreća.

– Postupanje policijskih službenika bilo je usmjereno na sankcioniranje prekršaja, prvenstveno onih najtežih koji mogu dovesti do najtežih posljedica, a cilj represivnog djelovanja prema prekršiteljima bio je njihova zaštita, tvrde u PU Virovitičko-podravskoj najavivši ubrzo provođenje novih preventivnih akcija.

A da na ovom području ima razloga za povećanu preventivu pokazuju i podaci o tek završenoj akciji. Policija je obavila nadzor nad 236 biciklista koji su u to vrijeme počinili čak 145 različitih prekršaja ili 61 posto od ukupnog broja. Trećina prekršitelja upravljala je biciklima po nogostupu umjesto za to predviđenim biciklističkim stazama ili predviđenim kolničkim trakama.

Čak 35 biciklista, ili 15 posto od ukupno nadziranih, sudjelovalo je u prometu pod utjecajem alkohola, a 17 biciklista kažnjeno je jer su se prometnim trakom kretali 'u parovima', vozeći bicikle jedan pored drugog. Bez svjetala na biciklu policija je noću zatekla 23 biciklista, a s ciljem veće zaštite podijelila im je stotinjak reflektirajućih prsluka

Komentara 4

GR
gromača
17:48 02.08.2010.

super!!!!!

CH
champerico85
15:48 25.07.2010.

ma isto trebaju polagati vozački i biti ravnopravni sudionici u prometu a i za svoje pijanstvo i prekršaje odgovarati

VE
veky
20:39 26.07.2010.

Haj, hvala Bogu da se netko sjetio i biciklista. E njih mi stvarno na vrh glave. Uopće ne paze na prometna pravila, ponašaju se kao da je cesta samo njihova. Pogotovo vikendom, kasno predvečer živi užas je proći naseljenim mjestom. Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije