Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bh. milijarder

'I biznismeni i političari iz BiH, Hrvatske i Slovenije su katastrofa'

Ivan Žilić
27.03.2014.
u 10:42

Ivan Žilić obogatio se kada je radeći za Ford otkrio izum ugradnje držača za tehničke sklopove

Ivan Žilić, bosanskohercegovački milijarder, rođeni Varešanin koji se obogatio nakon što je radeći za Ford otkrio izum ugradnje držača za tehničke sklopove, u intervjuu za Bobovac, list vareških Hrvata, broj 231 iz ožujka 2014., otkrio je s kakvim se problemima suočavao pri pokušaju ulaganja u BiH i Hrvatsku.

Tvrdi kako načelnik Vareša Avdija Kovačević od prosinca blokira njegovih 5000 eura humanitarne pomoći Varešu.

– Time je načelnik Avdija Kovačević svjesno oštetio 100 umirovljenika Hrvata i Bošnjaka kojima sam htio u ovim teškim danima dati po 50 eura – rekao je Žilić.

Poduzetnika i političara Jerka Ivankovića Lijanovića naziva "pravom katastrofom" te tvrdi da mu je rekao da će ga napraviti predsjednikom aku mu da "pet milijuna".

– Onda je rekao da možemo kupovati hrvatske državne obveznice preko predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića, rekao sam mu i na to – zašto ne. "Možemo probati s dvadeset milijuna", kaže on. Rekoh mu: "Gospodine, probati se ne može, da se tako izrazim, praviti dijete, nego se dijete ili pravi ili ne pravi. Hoćete li vi sa mnom raditi s obveznicama? Raditi, a ne probati jer to ne postoji." I tu smo završili, on je rekao da će mi se još javiti, ali ja više nisam dizao slušalicu. Odbio sam svu njegovu poštu i suradnju zato što ne želim sebe kriminalizirati. Prema tome, on je za mene završena stvar – rekao je Žilić.

– Što se tiče biznismena koji su dolazili ovdje, mogu reći da su devedeset posto katastrofa – tvrdi Žilić.

– Sve u svemu, moj rezime jest da sve što sam do sada pokušavao odraditi s našima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije jest nula – zaključuje.

>> Očekuje se da će Kinezi uložiti 100 milijuna kn u Kumrovec i spomen-park Josip Broz Tito

Komentara 12

FU
FULL
11:24 27.03.2014.

Odlična prezentacija "biznisa" na naš način; i onda Linić "trumbeta" kako treba povećati izvoz???; koje gluposti i nakaradnosti od znanja, moraš puknut od smijeha!

ĆA
ćaćaća
13:03 27.03.2014.

sve ovo je topla vodica koju svaki pavijan u hr bih i slo zna...kod nas se sve vodi preko poznanstava veza i vezica..korupcija je način života na ovim prostorima...

LI
lietuva
12:28 27.03.2014.

"Otkrio je izum"?! Pa valjda je izumio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije