Naslovnica Vijesti Svijet

'I biznismeni i političari iz BiH, Hrvatske i Slovenije su katastrofa'

Ivan Žilić obogatio se kada je radeći za Ford otkrio izum ugradnje držača za tehničke sklopove
27. ožujka 2014. u 10:42 12 komentara 5820 prikaza
Ivan Žilić

Ivan Žilić, bosanskohercegovački milijarder, rođeni Varešanin koji se obogatio nakon što je radeći za Ford otkrio izum ugradnje držača za tehničke sklopove, u intervjuu za Bobovac, list vareških Hrvata, broj 231 iz ožujka 2014., otkrio je s kakvim se problemima suočavao pri pokušaju ulaganja u BiH i Hrvatsku.

Tvrdi kako načelnik Vareša Avdija Kovačević od prosinca blokira njegovih 5000 eura humanitarne pomoći Varešu.

– Time je načelnik Avdija Kovačević svjesno oštetio 100 umirovljenika Hrvata i Bošnjaka kojima sam htio u ovim teškim danima dati po 50 eura – rekao je Žilić.

Poduzetnika i političara Jerka Ivankovića Lijanovića naziva "pravom katastrofom" te tvrdi da mu je rekao da će ga napraviti predsjednikom aku mu da "pet milijuna".

– Onda je rekao da možemo kupovati hrvatske državne obveznice preko predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića, rekao sam mu i na to – zašto ne. "Možemo probati s dvadeset milijuna", kaže on. Rekoh mu: "Gospodine, probati se ne može, da se tako izrazim, praviti dijete, nego se dijete ili pravi ili ne pravi. Hoćete li vi sa mnom raditi s obveznicama? Raditi, a ne probati jer to ne postoji." I tu smo završili, on je rekao da će mi se još javiti, ali ja više nisam dizao slušalicu. Odbio sam svu njegovu poštu i suradnju zato što ne želim sebe kriminalizirati. Prema tome, on je za mene završena stvar – rekao je Žilić.

– Što se tiče biznismena koji su dolazili ovdje, mogu reći da su devedeset posto katastrofa – tvrdi Žilić.

– Sve u svemu, moj rezime jest da sve što sam do sada pokušavao odraditi s našima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije jest nula – zaključuje.

>> Očekuje se da će Kinezi uložiti 100 milijuna kn u Kumrovec i spomen-park Josip Broz Tito

Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • ćaćaća:

    sve ovo je topla vodica koju svaki pavijan u hr bih i slo zna...kod nas se sve vodi preko poznanstava veza i vezica..korupcija je način života na ovim prostorima...

  • FULL:

    Odlična prezentacija "biznisa" na naš način; i onda Linić "trumbeta" kako treba povećati izvoz???; koje gluposti i nakaradnosti od znanja, moraš puknut od smijeha!

  • lietuva:

    "Otkrio je izum"?! Pa valjda je izumio...