Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČAST U GRADU HEROJA Članovi nekadašnje Vlade demokratskoga jedinstva:

Bez Vukovara ne bi bilo ni Hrvatske

hrv-bezvukovara-txt.jpg
import
14.01.2007.
u 19:53

U povodu obilježavanja 15 godina od obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, jučer su Vukovar posjetili članovi nekadašnje Vlade demokratskog jedinstva RH. Mi smo danas politički mrtvi, ali smo došli u Vukovar odati počast svima koji su dali svoje živote za stvaranje neovisne Hrvatske rekao je predsjednik tadašnje Vlade Franjo Gregorić.

U izaslanstvu nekadašnje vlade u Vukovaru je jučer bio i Milan Ramljak, koji je se prisjetio i osjećaja kada je doznao da je Hrvatska postala neovisna. Bili smo svjesni značenja međunarodnoga priznanja Hrvatske, ali i na neki način zadovoljni radi toga, ali i žalosni jer je više od četvrtine Hrvatske još uvijek bilo okupirano, tisuće ljudi su patili kojima su bližnji poginuli ili nisu znali gdje se nalaze - rekao je Ramljak.

Članovi Vlade demokratskoga jedinstva jednoglasni su u ocjeni da budućnost Vukovara mora biti u interesu svih u Hrvatskoj i da svaka vlada mora postići konsenzus o tom pitanju. Žarko Domljan, prvi predsjednik Sabora, napomenuo je i tadašnju odličnu suradnju Sabora i Vlade.

Pitanje je, da nije bilo Vukovara bi li bilo i Hrvatske i priznanja neovisnosti. Stoga se novija povijest Hrvatske ne može pisati bez Vukovara napomenuo je Domljan.Prilikom svoga jučerašnjeg posjeta Vukovaru, članovi nekadašnje Vlade demokratskoga jedinstva posjetili su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, spomen-obilježje i spomen-dom na Ovčari te Trpinjsku cestu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije