Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTJERA KAO U FILMU

Bez vozačke dozvole bježao policiji, vozio suprotnim smjerom, tri puta prošao kroz crveno...

Foto: Screenshot/24sata
11.01.2019.
u 12:21

Rezultat sumanute jurnjave po središtu Zagreba jedna je teže i tri lakše ozlijeđene osobe

Kao u filmovima. Tako su zagrebačke ulice izgledale u četvrtak oko 23 sata kada je policija preko pola grada jurila za nesavjesnim 40-godišnjim vozačem u pokušaju da ga zaustavi. Ispostavit će se na kraju da je vozio bez vozačke dozvole koju nema jer nikada (!?) nije položio vozački ispit. Je li to bio razlog zbog kojeg nije htio stati policiji ili nešto drugo, trebalo bi se utvrditi kriminalističkim istraživanjem.

Rezultat sumanute jurnjave po centru Zagreba jedna su teže i tri lakše ozlijeđene osobe, a sve je počelo u 23.05 kada je policija u Ulici Ribnjak pokušala zaustaviti Škodu Fabiju čakovečkih oznaka. Njome je upravljao 40-godišnjak i kretao se u smjeru juga, a policijsko zvučno i svjetlosno signaliziranje da stane jednostavno je ignorirao. Umjesto toga, 40-godišnjak je na pješačkom semaforu u Ulici Ribnjak skrenuo ulijevo preko pune crte u trak koji je namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera.

Potom je zaobišao vozilo koje je bilo zaustavljeno ispred njega, nakon čega je nastavio voziti pritom prošavši kroz crveno svjetlo. Nastavio se voziti kroz Palmotićevu ne mareći pri tome za policiju koja je krenula u potjeru za njim pokušavajući ga zaustaviti. U križanje Palmotićeve i Boškovićeve ulice 40-godišnjak je ušao tako da je ponovno prošao kroz crveno svjetlo, a potom je skrenuo u Boškovićevu, vozeći se dalje prema Hebrangovoj. Po Hebrangovoj ulici 40-godišnjak je vozio po lijevom prometnom traku do križanja s Preradovićevom, gdje je opet prošao kroz crveno. U tom trenutku naletio je na Renault Megane zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak. On se kretao Preradovićevom u smjeru juga te je u raskrižje ušao propisno, jer je bilo zeleno za njegov smjer kretanja.

Od siline udarca Škoda je odbačena ulijevo, a Renault u desno. Škoda se nastavila nekontrolirano kretati, pri čemu je sletjela s kolnika, udarila u metalne stupiće, a zatim i zid zgrade u Hebrangovoj 13. I Renault je sletio s kolnika te je također udario u metalne stupiće i zid iste zgrade. Vozač Škode teško je ozlijeđen, dok su lakše ozljede zadobili njegova suvozačica (42), vozač Renaulta (38) te dvoje putnika iz Renaulta. Teško ozlijeđenom 40-godišnjaku koji je skrivio jurnjavu po zagrebačkim ulicama pomoć je pružena u KBC-u Zagreb i u Bolnici za plućne bolesti Jordanovac. Izvađena mu je krv kako bi se ustanovilo je li bi alkoholiziran, a policija zbog težine njegovih ozljeda još nije stigla razgovarati s njim.

Komentara 17

Avatar miyamoto
miyamoto
13:17 11.01.2019.

Kako to da romi cesto propisno voze bez vozacke dozvole naokolo. To je javna tajna. Njima se bezakonje stalno tolerira. Povedite racuna o toj opasnoj i neprihvatljivoj pojavi u prometu

PR
prajdali100
12:50 11.01.2019.

Ih kako nam nedostaje ona milicija. Taj glupan bi zažalio što je uopće sjeo u taj automobil.

Avatar Mario1000
Mario1000
12:55 11.01.2019.

Sve mi se cini da ue to rom i cakovca ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije