Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideja vinara

Bez putovnice više se neće moći u vinorodno gornje Međimurje

'21.05.2010., Strigova - Pocela najveca vinska manifestacija Urbanovo 2010. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
21.05.2010.
u 16:20

Tko sakupi sve pečate u godinu dana postat će vitez Međimurske vinske ceste, objašnjava Josip Mikec, koordinator Urbanova 2010., koje je jučer otvoreno u Osnovnoj školi Štrigova

Ono što su dugo najavljivali Međimurci su napokon i ostvarili – uveli su putovnice! Zasad one još neće biti potrebne na dravskome mostu, već samo za dio Međimurja – vinorodni gornji kraj.

– S putovnicom će se putovati po Međimurskoj vinskoj cesti, koja prolazi kroz pet općina. U njoj su osnovni podaci o svakom od naših ponajboljih vinara te mjesto na kojem će vinar gostu namjerniku koji kuša njegovo vino udariti pečat. Tko u godinu dana sakupi sve pečate, dobit će višu razinu putovnice, tj. CD (diplomatsku) putovnicu, s kojom će imati i određena prava i popuste, kao i titulu viteza Međimurske vinske ceste. No, prije toga morat će odraditi i mali sommelierski tečaj – objašnjava Josip Mikec, predsjednik Turističke zajednice Štrigove te koordinator Urbanova 2010.

Tjedan Urbanova u petak je počeo otvaranjem Festivala pušipala i Sajma vinogradarsko-vinarske opreme u sportskoj dvorani Osnovne škole Štrigova. Upravo je vino pušipel nova međimurska robna marka do koje je vinarima najviše stalo pa su mu tako posvetili i ovaj festival. Uz meso z tiblice i bučino ulje glavni je adut kojim se žele predstaviti europskome gastronomskom tržištu kada uđemo u Europsku uniju.

Urbanovo će potrajati čak 10 dana. Festival pušipela i sajam opreme u Štrigovi bit će do nedjelje. U utorak je u Svetom Urbanu misa za vinogradare, dok je slijedeći petak u restoranu Terbotz u Železnoj Gori Vinski bal te otvaranje prve boce pušipela berbe 2009. Slijedeću pak je subotu dan otvorenih vratiju na Međimurskoj vinskoj cesti te vinska veselica u Svetom Urbanu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije