Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vruće u Saboru

Beusov ispad: Šukeru, razgovarat ćemo kad izađeš iz zatvora

\'26.08.2010., Zagreb -    Hrvatski Sabor, Izvanredna sjednica o rebalansu proracuna RH. Izvjestaj o rebalansu podnjela je premijerka Jadranka Kosor.Ministar Suker branio je vladin program rebalansa i
Robert Anić/PIXSELL
04.03.2011.
u 11:36

Početak zasjedanja Sabora obilježio je zahtjev oporbe premijerki Kosor da se pojavi u Saboru

Današnji početak zasjedanja Sabora obilježio je opetovani zahtjev oporbe premijerki Jadranki Kosor da se pojavi u Saboru i objasni izjave stranačkih i Vladinih dužnosnika koji su optuživali oporbu da stoji iza nasilnih prosvjeda.

Tako je Nenad Stazić (SDP) u svom stilu kazao da ni službeni put u Slovačku premijerki Kosor ne može biti iznad zastupnika i parlamenta. Ona je izabrana u Saboru i njemu odgovara stoga ga ne može ignorirati. Označavajući oporbene stranke kao krivce za to kazneno djelo organiziranja i financiranja nasilja, Vlada otvoreno najavljuje progon vodstva oporbenih stranaka. To se ne može shvatiti drugačije nego kao prijetnja.

Ponovio je zahtjev premijerki da odredi datum izbora te dodao da je na djelu ostvarivanje plana koji je najavio potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, koji je ne tako davno rekao da će SDP-u zbog rada uslijediti zabrana.

Padale su i teške riječi. Iz klupa je Ivan Šuker (HDZ) dobacivao Goranu Beusu Richembergu (HNS), na što mu je Beus kazao:

– Kad izađeš iz zatvora, onda ćemo razgovarati.

Na to je predsjedavajući Luka Bebić (HDZ) upitao tko je od zastupnika u zatvoru da bi iz njega trebao izaći, a Beus je ustvrdio da nije još, ali bit će u zatvoru ubrzo aludirajući na Šukera.

Andrija Hebrang (HDZ) zahtjeve oporbe tumači kao nepotrebno podizanje temperature. Pozvao ih je da se izbace teške riječi jer u ovoj fazi razvoja Hrvatske nisu dobrodošle zato što će ih iskoristiti oni koji nas žele zaustaviti na putu u Europu. Odbacio je teze da premijerka izbjegava parlament, već je radila za Hrvatsku radeći za put u EU.

Komentara 78

RA
rastamanaman
15:22 04.03.2011.

Beusov ISPAD? Ja to ne vidim kao ispad.

OB
-obrisani-
16:35 04.03.2011.

@ kresimir iv \"Zar nisi primijetio da je tvoja država propala prije dvadeset godina\" --- A nakon 20 godina - dobrim dijelom upravo zbog Šukerovog poslovanja - propada i ova.

PO
poncho
14:03 04.03.2011.

Najveca greska TITA je bila sto je samo jednog Hebranga pogubio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije