Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
određen mu pritvor

Beuk: N. Jurak bila je kod mene, no ja sam je samo poslao u marketing

darko beuk
Goran Stanzl/PIXSELL
08.09.2010.
u 15:06

USKOK Beuka sumnjiči da je pogodovao Fimi mediji u dobivanju posla oko izdavanja kalendara i uredskog materijala od 2006. do 2008. godine

Nevenka Jurak nekoliko je puta bila kod mene, no uputio sam je da se za sve te poslove u vezi s marketingom javi našem odjelu zaduženom za to. Znam da je bila riječ o nekakvim kalendarima, koji se meni iskreno nisu ni sviđali. No što bih se petljao u posao drugih. Nisam nikome pogodovao u dobivanju posla.

Sporni kalendari

Kazao je to, kako neslužbeno doznajemo, u svojoj obrani pred istražiteljima USKOK-a Darko Beuk, bivši predsjednik uprave Hrvatskih šuma. Njega USKOK sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti koju je počinio na poticaj Nevenke Jurak, vlasnice marketinške tvrtke Fima medije. U konkretnom slučaju, kako neslužbeno doznajemo, riječ je o tiskanju kalendara i uredskog materijala od 2006. do 2008. Tvrtka Nevenke Jurak posao je dobila u prosincu, i to mimo natječaja, no kako je bila riječ o poslovima vrijednost kojih ne premašuje 200.000 kuna, jedna je od postavki Beukove obrane da im za takve poslove, prema Zakonu o javnoj nabavi, nije ni bio potreban javni natječaj.

Beuk je malo poslije 13 sati doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, koji mu je na prijedlog USKOK-a odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Njegov branitelj Mate Matić, u kratkoj izjavi za novinare, još je jednom istaknuo sve nedostatke novog Zakona o kaznenom postupku te istaknuo kako mu je klijent u neravnopravnu položaju u odnosu na USKOK.

CD s obranom

– Sudac istrage tek je pola sata prije ročišta dobio CD s obranom mog klijenta koji, dakako, nije stigao pogledati. U ovakvim situacijama, zbog zakona koji je manjkav, suci vjeruju USKOK-u te određuju istražni zatvor a da se nisu imali vremena ni upoznati s opsežnim spisima. Osim toga, mog se klijenta sumnjiči za zlouporabu položaja u gospodarskom poslovanju, što je u županijskoj nadležnosti, a ne u nadležnosti USKOK-a – kazao je Matić.

Tijekom istražnog postupka predviđeno je saslušanje desetak svjedoka, uglavnom iz Hrvatskih šuma. 

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:58 08.09.2010.

Prije 6 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

BK
bez_komentara_2
20:40 08.09.2010.

Izvucite se iz financijske krize potrebna vam je motika,lopata i kramp! Bez žuljeva nema novca! Tko još puši te tvoje fore!?

EL
elfenomeno77
16:00 08.09.2010.

stvorena je atmosfera za rijesavanje goruceg problema zvanog korupcija,pohvalno je da nema svetih krava i da su svi jednaki pred zakonom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije