Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Betti iz Vinkovaca osvojila je prvo mjesto

Ovo je izniman uspjeh za nas i Betti tim prije što je ona još mlad pas. Na svjetskoj izložbi bilo je prijavljeno oko 15. 000 pasa u različitim pasminama i skupinama što također govori o ovome uspjehu - rekao je vlasnik
07. listopada 2021. u 14:49 1 komentara 1433 prikaza
Betti
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/2

Na svjetskoj izložbi pasa u Brnu 19-mjesečna ženka Betti Tor Panonicus, koja je u vlasništvu Vinkovčanina Dragana Cvitkušića, osvojila je prvo mjesto i kandidaturu CAC, nakon toga je ušla u izbor za svjetsku titulu s drugim ženkama koje su bile pobjednice svojih razreda. Tu je osvojila prvo mjesto i kandidaturu CACIB te naslov svjetske prvakinje odnosno World Winner 2021.

Govoreći o ovome uspjehu Cvitkušić kaže kako je Betti rođena „Vinkovčanka“ i da se oštenila u njegovoj uzgajivačnici Tor Panonicus koja se specijalizirala  za pse pasmine tornjak. Dva tjedna prije svjetske izložbe Betti na „Vulcan Trophy“ izložbi u Austriji osvojila Best In Show 2, odnosno titulu drugog najljepšeg psa izložbe i to u jakoj konkurenciji. Riječ je o jednoj od jačih izložbi na europskom tlu po pitanju planinskih i pastirskih pasa

- Ovo je izniman uspjeh za nas i Betti tim prije što je ona još mlad pas. Na svjetskoj izložbi bilo je prijavljeno oko 15. 000 pasa u različitim pasminama i skupinama što također govori o ovome uspjehu - rekao je Cvitkušić.

Dodaje i kako se do ovakvog rezultata ne dolazi slučajno, odnosno da je put od šteneta do svjetskog prvaka iznimno zahtjevan. Potrebna je i doza sreće pri odabiru šteneta, a onda je neophodno kontinuirano raditi. Potrebno je i uređivanje dlake, četkanje, kupanje, feniranje i sve ostalo. Iznimno je važna i kvalitetna ishrana.

- Kvalitetna krv psa i genetika čine 70 posto uspjeha, a na hrani je 10 posto. Sve ostalo je na svakodnevnom radu. Često stoga kažemo kako se svjetski prvak ne rađam on se stvara - istakao je Cvitkušić.

Kaže i kako jedan ovakav rezultat ne bi bio moguć bez podrške suradnika Josipa Rohačeka, zaručnice Dore Lacković, obitelji kao i prijateljice iz Finske, Susanna Virtanen, koja je Bettina hendlerica i vodila je u ringu.

Yellowstone KRITIČNO JE Djevojka (20) uskočila u vrelo Yellowstonea kako bi spasila svog psa Pokazuju razna istraživanja Suživot sa psom kao kućnim ljubimcem ima brojne zdravstvene i emotivne prednosti Što mislite? Pretjerano ili super novi trend? Žena uređuje pse, kandže i dlaku boja im u šarene boje
Sarajevo: Umirovljenici unatoč pandemiji koronavirusa svakodnevno uživaju u partijama šaha
VEČERNJI DOZNAJE
Radnici stariji od 65 zbog novog zakona ostaju bez prava na otpremninu, donosimo detalje
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Deseti im je rođendan otkako su svoje vrijeme nesebično počeli ulagati u dobrobit zajednice