Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetska izložba pasa u Brnu

Betti iz Vinkovaca osvojila je prvo mjesto

Betti
Foto: Branimir Bradarić
1/2
07.10.2021.
u 14:49

Ovo je izniman uspjeh za nas i Betti tim prije što je ona još mlad pas. Na svjetskoj izložbi bilo je prijavljeno oko 15. 000 pasa u različitim pasminama i skupinama što također govori o ovome uspjehu - rekao je vlasnik

Na svjetskoj izložbi pasa u Brnu 19-mjesečna ženka Betti Tor Panonicus, koja je u vlasništvu Vinkovčanina Dragana Cvitkušića, osvojila je prvo mjesto i kandidaturu CAC, nakon toga je ušla u izbor za svjetsku titulu s drugim ženkama koje su bile pobjednice svojih razreda. Tu je osvojila prvo mjesto i kandidaturu CACIB te naslov svjetske prvakinje odnosno World Winner 2021.

Govoreći o ovome uspjehu Cvitkušić kaže kako je Betti rođena „Vinkovčanka“ i da se oštenila u njegovoj uzgajivačnici Tor Panonicus koja se specijalizirala  za pse pasmine tornjak. Dva tjedna prije svjetske izložbe Betti na „Vulcan Trophy“ izložbi u Austriji osvojila Best In Show 2, odnosno titulu drugog najljepšeg psa izložbe i to u jakoj konkurenciji. Riječ je o jednoj od jačih izložbi na europskom tlu po pitanju planinskih i pastirskih pasa

- Ovo je izniman uspjeh za nas i Betti tim prije što je ona još mlad pas. Na svjetskoj izložbi bilo je prijavljeno oko 15. 000 pasa u različitim pasminama i skupinama što također govori o ovome uspjehu - rekao je Cvitkušić.

Dodaje i kako se do ovakvog rezultata ne dolazi slučajno, odnosno da je put od šteneta do svjetskog prvaka iznimno zahtjevan. Potrebna je i doza sreće pri odabiru šteneta, a onda je neophodno kontinuirano raditi. Potrebno je i uređivanje dlake, četkanje, kupanje, feniranje i sve ostalo. Iznimno je važna i kvalitetna ishrana.

- Kvalitetna krv psa i genetika čine 70 posto uspjeha, a na hrani je 10 posto. Sve ostalo je na svakodnevnom radu. Često stoga kažemo kako se svjetski prvak ne rađam on se stvara - istakao je Cvitkušić.

Kaže i kako jedan ovakav rezultat ne bi bio moguć bez podrške suradnika Josipa Rohačeka, zaručnice Dore Lacković, obitelji kao i prijateljice iz Finske, Susanna Virtanen, koja je Bettina hendlerica i vodila je u ringu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:20 07.10.2021.

Dobra kuja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije