Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLAO UPOZORENJE

Beroš o korištenju petardi: 'Mogu uzrokovati teško tjelesno oštećenje i invaliditet do kraja života'

Beroš petarde
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Vlada Republike Hrvatske
1/3
22.12.2022.
u 13:21

Osvrnuo se na ozljeđivanje malodobnog djeteta uslijed korištenja pirotehničkih sredstava te istaknuo kako se radi o "izrazito teškom ozljeđivanju"

Prije zaključenja današnjeg otvorenog dijela sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković zamolio je ministra Vilija Beroša da skrene pozornost javnosti na dvije teme - epidemiju koronavirusa i strašne ozljede, naročito djece, od pirotehničkih sredstava. Beroš je istaknuo kako je koronavirus još uvijek oko nas, a govoreći o pirotehničkim sredstvima, naveo da njihova uporaba može uzrokovati teške ozljede. 

- Koronavirus je još uvijek oko nas, prisutne su njegove podvarijante koje su nešto manje opasne, međutim brže se šire. Dolazi nam vrijeme intenzivnog duženja stoga moramo imati na umu činjenicu da nam brojevi posljednjih dana postepeno rastu, što nije posebno zabrinjavajuće, čak očekujuće je. Međutim, u kontekstu dolaska virusa sezonske gripe, koji je ove godine nešto aktivniji i teži, još jednom apeliramo na građanstvo da uzme u razmatranje i ovu varijablu prisutnosti virusa, kada je riječ o druženju, i poduzme mjere koje doprinose smanjenju širenja ovog virusa - rekao je pa naglasio kako je najbolja mjera prevencije cijepljenje.

Potom se osvrnuo se na ozljeđivanje malodobnog djeteta uslijed korištenja pirotehničkih sredstava. Naime, devetogodišnjem dječaku u srijedu je u ruci eksplodirala petarda, a Beroš navodi kako se radi o "izrazito teškom ozljeđivanju"

- Moramo upozoriti na opasnost od upotrebe pirotehničkih sredstava, eksplozivnih naprava i petarda. One doista mogu, kao i u predmetnom slučaju, uzrokovati teško tjelesno oštećenje, uzrokovati invaliditet do kraja života. Ponašajmo se odgovorno", zaključio je Beroš. 

 

Komentara 2

DU
Deleted user
13:31 22.12.2022.

Dobro je da i gosp. ministar Beroš govori o petardama premda bi bilo logičnije da se tom problematikom bavi gosp. Božinović . Gosp. Beroš liječi posljedicu, a gosp. Božinović bi trebao raditi na uzroku, kako posljedica ne bi bilo.

Avatar anlaser
anlaser
19:58 22.12.2022.

Vidi vidi , ukazao se ministar ministarstva u kojem liječnici organiziraju donatorske akcije za kupovinu aparata kojim bi našim najmlađima spasili život ! Još je gore što država na ta sredstva zaračuna porez ! Kakva vlada takav i ministar .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije