Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONAŠANJE U VRIJEME KRIZE

Beroš ljutit zbog nediscipline: Neki se još okupljaju u kafićima

Vili Beroš
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
02.04.2020.
u 14:27

Molimo sugrađane na jugu da pokažu da su bolji od drugih i ne dajte koroni da se širi, kazala je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemka Markotić

U Hrvatskoj je 48 novih slučajeva zaraze, što je ukupno 1011 oboljelih od Covid-19. Oporavljenih je 88, a još jedna osoba je preminula. Stožer se danas osvrnuo na neodgovorno ponašanje pojedinaca koji se okupljaju u kafićima i druže se. 

"Stanje je dobro jer građani poštuju mjere. Ono što me žalosti su vijesti koje dolaze iz Zadra, Šibenika i Splita, gdje se mladi okupljaju, piju pića i zabavljaju se. Time ugrožavaju sebe, zdravlje svoje obitelji i zdravlje nacije", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

 

I ministar Davor Božinović poručio je onima koji se tako okupljaju da dovode u opasnost sebe i svoju obitelj.

"Molim sve koji još nisu shvatili da su to teške situacije koje mogu završiti smrću. Molimo sugrađane na jugu da pokažu da su bolji od drugih i ne dajte koroni da se širi", kazala je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemka Markotić.

Video: Pogledajte što predviđaju naši znanstvenici: Koliko bi mogla trajati pandemija?

Podsjetimo, od načelnika zadarske policije Antona Dražine, Večernji list je doznao da policija ureduje po prijavama i da je ovaj slučaj u kojem je zatečeno sedam Zadrana iz kvarta u tamošnjem kafiću prijavljen inspektoratu. Oni su, naime, na stakla polijepili novine te se družili.

Ključne riječi

Komentara 128

ED
edgar2
14:54 02.04.2020.

Vrlo je važno da li ćemo ovu zdravstvenu krizu imati 2 mjeseca ili 3 mjeseca. Bavarski Ifo Institut je za najbolju ekonomiju u Europi- Njemačku, izračunao da svaki tjedan zatvaranja košta od 0,7-1,6 pp rasta ( 25-57 milijardi €), povećanje zatvaranja s jednog na dva mjeseca košta 230 milijardi € ili 6,5 postotnih bodova rasta...Zato pamet u glavu, da se iz ovog što prije izvučemo i počnemo normalno živjeti i raditi...

LI
linalina
16:31 02.04.2020.

Trebalo bi na jednom otoku dozvoliti da radi sve: ducani, kafici, restorani,... pa tko ne zeli biti u karanteni neka slobodno ide tamo, ali ako se razboli neka se i sam lijeci

PL
plenkovacha36
20:04 02.04.2020.

Vidi se po tupavim komentarima da samo hrvati komentiraju ovdje na VL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije