Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježena 150. obljetnica dana hrvatski liječnika

Beroš uputio liječnicima: 'Zdravstvena administracija pomogla je da naš zajednički put bude lakši'

Zagreb: Hrvatski liječnički zbor proslavio 150. obljetnicu
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/7
26.02.2024.
u 17:49

Obilježena 150. obljetnica rada Hrvatskog liječničkog zbora te Hrvatski dan liječnika.

Obilježena je 150. obljetnica rada Hrvatskog liječničkog zbora te Hrvatski dan liječnika. Prilika je to bila da se istakne dugogodišnji doprinos liječnika zdravstvenom sustavu i funkcioniranju cjelokupnog društva te iznova podsjeti na one vrijednosti koje čine temelje medicinske etike i stručnosti u kontekstu svega što pružaju pacijentima.

Ministar zdravstva Vili Beroš uputio svim lječnicima diljem hrvatske otvoreno pismo i rekao kako 150 godina Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatski dan liječnika potiče na refleksiju o izazovima suvremenog zdravstvenog sustava te na potrebu kontinuirane suradnje između struka, institucija, ali i građana.

"Veselim se svakom vašem uspjehu i želim vjerovati da je dijelom i zdravstvena administracija pridonijela u stvaranju uvjeta da naš zajednički put bude lakši", rekao je Beroš na svečanoj sjednici. Govoreći o izazovima liječničkog poziva u današnjem svijetu, istaknuo je kako liječnicima, kao i svim djelatnicima u zdravstvu, daju dodatni "vjetar u leđa" kroz posebni zakon kojim se uređuje vrednovanje rada i učinkovitost zdravstvenih usluga.

GALERIJA: Hrvatski liječnički zbor proslavio 150. obljetnicu

Zagreb: Hrvatski liječnički zbor proslavio 150. obljetnicu
1/11

"Nakon dugo vremena, diljem Lijepe Naše niču novi zdravstveni infrastrukturni objekti, od nove bolnice u Puli, novog kompleksa „Bolnice za ženu i dijete“ pri KBC-u Rijeka, Novog nacionalnog spinalnog rehabilitacijskog centra u Varaždinskim Toplicama, pa sve do novih OHBP-ova u Splitu, Osijeku, Bjelovaru, Varaždinu te utemeljenih planova za izgradnju III. faze KBC-a Zagreb, novog KBC-a Osijek i nove bolnice u Šibeniku."

"On nam služi da nagradimo one koji pokazuju dodatnu kvalitetu u svojem radu, potaknemo one koji trenutačno ne vide prednosti svojeg dodatnog truda, ali i pošaljemo snažnu poruku onima koji svojim pristupom obezvrjeđuju brojne kolege koji su predani svojem liječničkom pozivu", rekao je Beroš.

Osvrnuo se i na reformu zdravstvenog sustava, organizacijsku, financijsku i kadrovsku, istaknuvši kako se mijenja paradigma njegova funkcioniranja i okreće u potpunosti preventivi. 

"Završit ću prigodnom izrekom starogrčkog liječnika Herofilusa: „Kada zdravlja nema, mudrost se ne može otkriti, umjetnost se ne može manifestirati, snaga se ne može pokazati, bogatstvo postaje beskorisno i inteligencija se ne može primijeniti.“

Stoga ova Vlada i zdravstvena administracija zajedno s vama  slijedi reformski putokaz „Zdravlje je prvo“, prati zdravstvene navike građana i potrebe bolesnika, sluša glas liječnika i ostalih djelatnika, te gradi javni zdravstveni sustav i, u konačnici društvo kao članica europske obitelji sa svim brojnim prednostima i mogućnostima." kazao je Vili Beroš. 

VIDEO: Tomašević o sudaru dva tramvaja: 'Vjerojatno je riječ o pogrešci vozača'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije