Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na snazi od 4. listopada

Beroš: Covid potvrde unose maksimalnu moguću zaštitu pacijenata i djelatnika

Zagreb: Vili Beroš dao izjavu okupljenim novinarima
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
29.09.2021.
u 09:47

Obavezne Covid potvrde ili negativan test za sve zaposlene u zdravstvu i socijalnoj skrbi stupit će na snagu u ponedjeljak, 4. listopada.

O Covid potvrdama u zdravstvu oglasio se ministar zdravstva Vili Beroš poručivši da potvrde unose maksimalnu moguću zaštitu pacijenata i djelatnika.

"COVID potvrde u zdravstvu ne unose dodatnu neizvjesnost već maksimalnu moguću zaštitu zdravlja naših pacijenata i djelatnika. Pacijentima ostaju jednake sigurnosne mjere kao i do sada - dokaz o imunosti na COVID-19 ili negativan nalaz testa koji je uz uputnicu besplatan", napisao je Beroš na Twitteru.

Podsjetimo, zaposleni, ali i pacijenti – osim hitnih – morat će imati COVID potvrde ili dokaz zašto ih nemaju. Provodit će se testiranja, a oni koji ih odbiju i nemaju potvrdu ni dokaz, neće moći pristupiti poslu. Obavezne Covid potvrde ili negativan test za sve zaposlene u zdravstvu i socijalnoj skrbi stupit će na snagu u ponedjeljak, 4. listopada.

VIDEO Od ponedjeljka, 4. listopada: Zaposlenici i pacijenti u bolnice samo uz COVID potvrdu ili negativan test

Komentara 7

KA
Kakodane
10:11 30.09.2021.

Koliko se pacijenata zarazi unutar bolnice bez uvedenih ausweissa? Hvala.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
09:18 04.10.2021.

Pa kenjaro mala podijeli potvrde svima i riješio si epidemiju za vijeke

Avatar BlueEyes
BlueEyes
13:19 29.09.2021.

mRNA/DNA cjepiva ne sprečavaju širenje zaraze prema tome nikakva COVID putovnica nema smisla, naprotiv COVID putovnice predstavljaju tehnokratsko-fašističku diktaturu. Uveli ste segregaciju u društvo usmjerenu protiv zdravih mladih osoba. Ako ne maknete COVID putovnice, to je dokaz da nema razlikeke između današnje Hrvatske i NDH, jer 1941 je NDH donijela rasne zakone koji su direktno bili usmjereni protiv Židova, Roma i slobodnih masona a 2021 nedemokratski izabrani stožer donosi zakon direktno usmjeren protiv necjepljenih možebitnih zdravih osoba. Nema tu nikakve razlike, treba stvari nazvati pravim imenom kada novinari neće. Sramota kako Ustavni sud podržava fašizam. To je tako jer je društvo trulo do temelja. Sramota kako Crkva šuti. Sramota kako kako maltretirate djecu sa maskama i cjepljenjem. Sramota kako novinari lažu. Da apsurd bude veći cjepivo koje nude je eksperimentalna genetska terapija koja nije prošla redovnu proceduru odobravanja cjepiva, a očigledno je da usput ima i veliki broj nus pojava i efekata, a što će biti za par godina, nitko ne zna. Da ne idemo dalje i ne spominjemo namjerno cenzuriranje efikasnih lijekova protiv COVID-a 19, kao i bilo cenzuriranje bilo kakve znanstvene rasprave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije