Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'UZ TUĐMANA I RAČANA, ON JE DEFNITIVNO TREĆI'

Bernardić: Na listi treba biti mjesta za Mesića

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
14.07.2016.
u 14:04

Osvrnuo se i na koaliciju HSS-a i SDP-a rekavši kako je socijaldemokracija bliska Radićevoj ostavštini

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić izjavio je u četvrtak, komentirajući najavu izbornog angažiranja bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića u sklopu Narodne koalicije, da je Mesić jedan od političara koji su najsnažnije obilježili noviju hrvatsku povijest, pa za takvog čovjeka treba biti mjesta na izbornoj listi. 

"Uz Franju TuđmanaIvicu Račana on je definitivno treći, odnosno tu je negdje. Bio je posljednji predsjednik Jugoslavije, predsjednik hrvatske Vlade, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Republike Hrvatske u dva mandata i sasvim sigurno je duboko obilježio hrvatsku politiku i povijest. Prema tome, za takvog čovjeka treba imati mjesta", izjavio je Bernardić komentirajući najavu da bi se Mesić mogao naći na 10. mjestu na listi Narodne koalicije u prvoj izbornoj jedinici.

Što se tiče mogućih sukoba između SDP-a i HNS-a zbog koalicije s HSS-om, Bernardić smatra kako oko toga neće biti nikakva spora. "Pa i HNS je narodna stranka, a HSS ima dugu povijest narodne stranke. Prema tome, riječ je o narodnim strankama u Narodnoj koaliciji", kazao je. 

"Sjetimo se da je HSS u vrijeme Stjepana Radića bio avangarda hrvatskog društva i puno bliži socijaldemokratskim vrijednostima. Jedan od mojih rođaka Ivan Bernardić bio je poznati HSS-ovac i hrvatski revolucionar, koji je u tri režima ukupno osuđen na 30 godina zatvora", rekao je Bernardić ustvrdivši da socijaldemokracija u Hrvatskoj također pripada Radićevoj ostavštini.

>> Mesićev veliki povratak: U Zagrebu će se boriti protiv Plenkovića, Petrova i Oreškovića

Komentara 3

DM
dr_max
14:34 14.07.2016.

Oper o toj prodanoj duši? Pa tko će još imalo pametan glasati za SDP uz ove nakaradne Meskiće i Zorangutane???

AB
abram
14:33 14.07.2016.

...na kakvim li si ti drogama...druga dvojica nisu dostojni biti u istoj rečenici sa Franjom...

KA
KaNiDora
14:35 14.07.2016.

Ovaj čovjek je ili bezobraznik ili glupan. Neka za početak pročita par povijesnih knjiga da ne lupeta gluparije o HSS. Tvoju socijaldemokraciju smo vidjeli od Srba na dalje - natakli svećenika na ražanj, poklali 300 hodočasnika.. krasna socijaldemokracija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije