Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bernardić: Idući tjedan predložit ćemo povećanje osobnog odbitka na 5000 kuna

SDP, dodao je, neće odustati od toga da minimalna plaća u Hrvatskoj ne smije biti manja od 4000 kuna neto i da se rad nedjeljom mora adekvatno platiti, 50 posto više nego ostale dane u tjednu
01. svibnja 2019. u 15:41 12 komentara 519 prikaza
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Najbolja prvomajska čestitka je ono što će SDP uputiti slijedeći tjedan u proceduru, a to je naš prijedlog povećanja osobnog odbitka, odnosno neoporezivog dijela dohotka s 3800 na 5000 kuna.

Bukurešt HRVATSKA ZAOSTAJE Bili su daleko iza nas, a sada im je u zadnje 2 godine plaća porasla dvostruko!

Na taj način želimo postići da svima u Hrvatskoj odmah narastu plaće između 330 i 500 kuna odmah. Pogotovo je to važno jer pola milijuna umirovljenika i 1,2 milijuna građana živi na rubu siromaštva, a više od polovice radnika radi za plaću manju od 5000 kuna. Ljudi teško žive i jedva spajaju kraj s krajem.  Lošije se hrane i sve im je teže ostvariti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Zato je naša poruka da je jedina realna politika za zaustavljanje iseljavanje stanovništva rast plaća - rekao je u Čakovcu predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

SDP, dodao je, neće odustati od toga da minimalna plaća u Hrvatskoj ne smije biti manja od 4000 kuna neto i da se rad nedjeljom mora adekvatno platiti, 50 posto više nego ostale dane u tjednu. 

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

  • ujo41:

    pa to je kukuriku koalicija obećala i na početu svog mandata prije više godina a nije podigla plaću ni za kunu i sad ovaj rumpeštilskin opet valja gluposti . Savijet - ne kupovati kokain mješan sa sodom bikarbonom jer - napuhava (mozak)

  • horvat_:

    bero sjebo si sdp

  • Nomen2:

    Smrade politicarski. Proklet bio na danasnji dan