Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT G8 Talijanski premijer iznenadio izborom domaćice

Berlusconijevu ženu glumit će 'najljepša ministrica na svijetu'

07.07.2009.
u 18:48

“Da nisam oženjen, oženio bih se odmah Marom Carfangom”, izjavio je oduševljeno prije dvije godine talijanski premijer Silvio Berlusconi kada je upoznao lijepu televizijsku voditeljicu. Danas, kada se razvodi od supruge Veronice, 72-godišnji Berlusconi na pola je puta da svoju nekadašnju želju i ostvari. Zamolio je “najljepšu ministricu na svijetu”, prema izboru čitatelja brojnih talijanskih medija, da odigra ulogu prve dame na velikom summitu G8 u talijanskom gradu L’Aquili, koji je u travnju pogodio katastrofalan potres.

Papa pozvao G8 da financijskim tijelima daju 'prave zube' za borbu protiv krize


Uspon bivše starlete
Berlusconijeva ministrica za ravnopravnost spolova, diplomirana pravnica, koju u Italiji nazivaju Mara la bella, u politiku je ušla 2004. kao članica stranka Forza Italia.

Tridesettrogodišnja Mara prva je ministrica koja je u talijansku vladu došla iz pokrajine Salerno, poznate po kriminalu. Prije tri godine izabrana je u predsjednički dom, a u ministarskoj fotelji Berlusconijeve vlade sjedi od svibnja lani. Sad tu bivšu misicu, starletu i voditeljicu na Mediasetu, koji je u Berlusconijevu vlasništvu, čeka još teži zadatak. Mara Carfanga treba se pobrinuti da “prvim damama” svjetskih čelnika, od Michelle Obama do Sarah Brown, ili pak mužu Angele Merkel Joachimu Saueru, objasni posljedice katastrofalnog potresa u L’Aquili, obiđe s njima lokalnu bolnicu, razgovara o političkim odnosima u svijetu i sličnim temama.

Zavide mu drugi političari
Ekscentrični i nepredvidivi Berlusconi ne mari što će o tom najnovijem potezu reći javnost, kao što ga nije bila briga ni za priče koje ga povezuju s mladim i lijepim ženama. Koje, pak, često gura u političke vode. Italija, naime, još bruji o njegovim provodima s prijateljima i “prijateljicama” u vili na Sardiniji, zbog čega je njegova supruga Veronica Lario, koju je sve to povrijedilo, zatražila razvod. I dok se nagađa koliko će ga razvod stajati, u europskim političkim krugovima mnogi smatraju da on jednostavno uspijeva – bez loših posljedica – raditi javno ono što bi mnogi političari htjeli, ali se ipak ne usude.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije