Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Berlusconijeva vlada dobila povjerenje parlamenta

Vlada desnog centra premijera Silvija Berlusconija dobila je povjerenje parlamenta sa 316 glasova
14. listopada 2011. u 14:41 9 komentara 6 prikaza
berlusconi u parlamentu

Sa 316 glasova za i 301 protiv vlada desnog centra premijera Silvija Berlusconija dobila je danas povjerenje parlamenta. Berlusconijeva vlada ipak je prošla parlamentarni ispit, ali je jako oslabljena. Cijela oporba, i ona s desnice i ona s ljevice, bila je udružena protiv ove vlade.

Berlusconi se i ovoga puta izvukao, ali će zasigurno naići na nove probleme, posebno kada bude ponovno predstavio plan mjera za poticanje ekonomije. Mnogi ministri u njegovoj vladi nisu zadovoljni rezovima, a i mnogi parlamentarci vladajuće većine drže da bi i za njih, odnosno za koalicijski desni centar, u kojem su osim stranke Narod slobode još i Sjeverna liga i skupina parlamentaraca izašlih iz oporbenih stranaka, bilo bolje da Berlusconi odstupi.

Italija je zapravo u teškoj ne samo ekonomskoj nego i političkoj situaciji. Slaba Berlusconijeva vlada ne može donositi nikakve radikalnije mjere za ozdravljenje ekonomije. Predviđa se da će ipak biti prijevremenih izbora, odnosno kako Berlusconi neće još dugo moći izdržati na čelu vlade što znači da neće, kako je najavljivao u parlamentu, izdržati do 2013., odnosno do konca mandata. U svakom slučaju predviđaju se teški dani za vladu, a to znači i ekonomiju koja će biti na valovima burza upravo zbog pomanjkanja protukriznih mjera. Italija do konca treba 2013. poravnati svoj državni dug s bruto nacionalnim proizvodom (BNP). Državni dug sada iznosi 120 posto BNP-a. Inače, danas je objavljeno da je taj dug smanjen nakon više mjeseci i sada iznosi manje od 1900 milijardi eura.

zanimljivo
Odrekli se imena, ali i prezimena! Svoja prava imena domaće zvijezde dobro kriju od javnosti! Znate li ih?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • bandido:

    Pa kak ga nece trpit kad im radi svjetsku reklamu. U visokim godinama jos moze bunga, bunga...

  • Marsijan@c6:

    Ovo svakako dokazuje koliko ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ placenika ima u talijanskom parlamentu. Ovaj bandit ce pasti tek kad Italija propadne

  • Charlemagne26:

    Znaci, ima i gorih smradova od Hrvata. Zasto Talijani trpe ovo djubre je 9. svjetsko cudo.