Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Berlusconi u Tunisu dok mu se sudi u Milanu

Silvio Berlusconi
04.04.2011.
u 14:26

Berlusconi u Tunisu razgovarao o sučeljavanju s problemom izbjeglica koji iz te zemlje kreću prema Italiji

RIM – U odsutnosti premijera Silvija Berlusconija održana je u ponedjeljak na sudu u Milanu preliminarna audijencija  procesa Mediatrade, vezanog za utaju poreza u kupoprodaji filmskih prava. Tužitelji Fabio De Pasquale i Sergio Spadaro zatražili su, pred sutkinjom Marijom Vicidomini, pokretanje procesa protiv Silvija Berlusconija i još 12 osoba među kojima su i premijerov sin Piersilvio, upravitelje Berlusconijeve tvrtke Fedele Confalonieri i producent Frank Agrama.

„Silvio Berlusconi je i kao premijer ostao tajni partner producenta Agrame”, rekao je  tužitelj Fabio De Pasquale. Njih dvojica su prikazali lažne, napuhane, iznose za plaćanje filmskih prava i na taj način pribavili novce, drži optužba.

Berlusconi je danas u Tunisu razgovarao o problemu tajnih izbjeglica iz te zemlje prema talijanskim otocima. Sa premijerom Bejiom Kaidom Essebsije i predsjednikom republike Fouadom Mebazaajem, Berlusconi je razgovarao o obnovi ugovora između dvije zemlje iz 2009., kojim se Tunis obvezuje sprječavati odlazak izbjeglica i prihvat odbjeglih iz te zemlje.

A, Italija je danas priznala pobunjenike protiv libijskog čelnika Gadafija. U talijanskom ministarstvu vanjskih poslova razgovarali su danas odgovorni za vanjsku politiku Libijskog nacionalno prijelaznog vijeća, Ali al Isawi i talijanski ministar vanjskih poslova, Franco Frattini, koji je na koncu razgovora izjavio kako je to Vijeće jedini libijski sugovornik za Italiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije