Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Berlusconi neće biti na procesu Rubygate

Silvio Berlusconi
03.04.2011.
u 12:03

Berlusconi će u ponedjeljak biti u Tunisu, pa neće prisustvovati procesu Mediatrade, a izbjeći će i početak procesa Rubygate

RIM – Talijanski premijer Silvio Berlusconi neće biti prisutan u ponedjeljak na milanskom sudu kada će se održati preliminarna audijencija u slučaju Mediatrade, kao ni 6. travnja kada treba započeti proces nazvan Rubygate po marokanskoj djevojci koja je kao maloljetna dolazila na zabave u njegove vile. Berlusconi će u ponedjeljak biti u Tunisu kako bi s tamošnjim čelnicima raspravio situaciju s imigrantima, a u srijedu i će imati druge obveze vezane za rad vlade.

Zapravo na prvom audijenciji procesa Ruby će se samo odrediti datumi i načini daljnjeg vođenja procesa, pa Berlusconijeva prisutnost nije ni potrebna. Neće biti prisutna ni Ruby, odnosno marokanska djevojka Karima el Mahroug koja će dolaziti u sudsku dvoranu samo kada će biti pozvana svjedočiti. Ruby će na tom procesu biti ne samo svjedokinja optužbe i obrane, već i kao oštećena strana. Njezina odvjetnica Paola Boccardi je isplanirala cijeli tijek njezinih dolazaka na sud u Milano, te joj je zabranila davanje intervjua.

Predsjednica sudskog vijeća Giulia Turri će 6. travnja prvog dana procesa Rubygate samo obaviti potrebne formalnosti. Berlusconijevi odvjetnici, Niccolo’ Ghedini i Piero Longo, zatražili su od suda da procesi protiv premijera budu samo ponedjeljkom. Pretpostavlja se da će se prije ljeta održati još samo dvije do tri audijencije procesa Rubygate. Berlusconi je optužen za maloljetničku prostituciju i zlorabljenje položaja. Sud treba utvrditi je li Berlusconi vodio ljubav s Ruby dok je ona još bila maloljetna, a da joj je davao novce dokazi postoje. Također se treba utvrditi je li Berlusconijev poziv policiji kako bi se Ruby pustila iz pritvora, pošto je bila uhićena zbog krađe, bio zlorabljenje položaja.

Proces Mediatrade, u kojem je Berlusconi optužen za utaju poreza u kupoprodaji televizijskih prava, će se nastaviti i bez premijerove prisutnosti.

Ključne riječi

Komentara 3

BE
bepe_
12:26 03.04.2011.

Belusconiju se ne može ništa, samo ga se može mrziti ili voliti :) tko će o komu nego Silvije o Silviju! pozdrav obojici, obadva su mi draga na različite načine:)

OB
-obrisani-
13:18 03.04.2011.

samo ti silvek deri ,pusti ti ove impotentne koji su već zaboravili kako slast sexa utjeće na spokoj tijela i duše

OB
-obrisani-
13:58 03.04.2011.

a nego kaj bi nas silvek bi radio ,....osim :politike, sexa i poslica ,...pa to je najsladje i najdivnije u zivotu...,u politici pokazujes sve svoje vrline mane ,frustacije itd ....u sexu se oslobadjas svih nagomilanih losih stvari u sebi i tjelo dobiva posebnu snagu i moc ,.....a u poslovima bili oni crni bjeli pokazujes ;sposobnost ,intelgenciju itd.... i zato dragi silvek skidam kapu ,a i nas list vecenji bi ti trebao dati bar 1% godisnjeg prihoda jer mu punis stranice i citanost tj:prodaju hehe a ne zaboravimo da je nas silvek \"zabar\" ....a oni su poznati po strasti i svemu sto curice...tete....kume itd vole i mastaju o tome cjeli zivot...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije