Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE NJEMAČKE
Povratak na članak

Berlinski zid živi i 27 godina od ujedinjenja – u glavama Nijemaca

Čak 74 posto stanovnika istočnog dijela zemlje drži da u državi i dalje postoje nevidljive barijere

Komentari 8

KO
kodamesepita
07:47 04.10.2017.

Kubanci, Rusi, Vijetnamci , Kinezi oni su svi na tisuće radili i studirali u istočnoj " bratskoj komunističkoj" njemačkoj ... istočni njemci su u vrijeme komunizma bili " tolerantni " po partijskom naputku - danas kažu što stvarno misle !sle ! Juratović je mogao i objasniti da " crveni " u njemačkoj ne žele ograničiti ulazak izbjeglicama i uvesti " Einwanderungsgesetz" ... " Zakon o Useljenju " ..

VL
ST
Starotopoljanin
09:09 04.10.2017.

sta ovaj juratovic prica,pa u DDR.-u su sve komunisticke zemlje zivile i skolovale se .pocevsi od vijetnamaca kubanaca,africkih zemalja.

VL
MA
Marvin
09:31 04.10.2017.

49 god zivim u Berlinu , i onda mi se netko nadje da mi prica nesto o Berlinu , zivio i kontaktirao sam sa zapadnjacima poslije pada berlinskog zida i sa istocnjacima sto jos i dan danas prakticiram.Problem je u u tome sto zapadnjaci predbacuju istocnjacima da su lijeni a to dolazi od komunistickog uspavanog rada od kojeg nemoze taj komunizam opstati , svi mi hocemo aute , mobitele kompjutore fino zivit , samo nitko nema prijedloga kako to financirati .Jedan ociti primjer je s,koreja gdje Kim ucjenjuje sve oko sebe nebili spasio svoj sistem mozda se netko nadje da mu baci saku dolara samo da ima mir od njega.

VL
AA
aabbcc
10:03 04.10.2017.

Problem na istoku Njemacke da narod nije navikao na klasno drustvo, obespravljenost i izrabljivanje radnika i tamo jos hoce radnici da se pitaju i samoupravljaju u drustvu a to ne moze jer izbubili su vlast, fabrike i sve sto su imali kao i svugdje u bivsem socijalizmu..

VL
MA
Marvin
14:55 04.10.2017.

ranko75 E moj ranko nitko nikog ne drzi za cigana , odlucujuce je tvoje ponasanje kako se ponasas takav pecat dobijes .

VL
MA
Marvin
11:46 04.10.2017.

Neznam ko bi nam ugodio , jedan prica kako se radnici izrabljuju , ako ti znas svoj posao raditi onda ti oaredujes svoju cijenu ako neznas ili neces onda ce te platiti onako kako zaradis , u razvijenim zemljama se.radno vrijeme ne dijeli s kaficima.

VL
BU
Bubalamala
09:21 04.10.2017.

To je problem u svim bivšim komunističkim zemljama, svi su oni iz jednog totalitarizma prešli na drugi. Očito narod još nije zreo za demokraciju, još uvijek se traže za razliku od zapadnog svijeta.Kod nas u Hrvatskoj dodatni problem koji često odlučuje izbore su privilegije branitelja pa se stječe dojam da tu napredka neće biti i mladi odlaze !

VL
RA
ranko75
09:23 04.10.2017.

Podjele u glavama znace da jedni nijemci ne vide druge nijemce kao sebi jednakima. I istina je to. Nijemci austrijance drze za cigane,austrijanci slovence, slovenci hrvate, hrvati srbe, a srbi prave cigane i mozda siptare. A sada pogledajte ko smo mi u ocima nijemaca^od cigana,cigana cigani, a mi zivimo u iluziji da nas cijene i postivaju. Postivali su onu drzavu i onoga predsjednika koji je utjecao pozitivno na svijet i dolaskom na sprovod su to pokazali, a ove koji njega nazivaju zlocincem i diktatorom drze za cigane od cigana od cigana.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.