Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DETALJI ISTRAGE

Berlinski napadač koristio je najmanje 14 identiteta!

Anis Amri
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.01.2017.
u 21:32

Istraga je sada usmjerena na pronalaženje njegovih mogućih suradnika

Anis Amri, azilant porijeklom iz Tunisa koji je prošli mjesec ubio 12 ljudi na božićnom sajmu u Berlinu zabivši se u gomilu golemim kamionom, živio je u Njemačkoj pod najmanje 14 različitih imena, priopćio je u četvrtak načelnik policije, javlja Reuters i ističe da se ovim saznanjem nanovo dovode u pitanja propusti sigurnosnih službi.

"Konspirativno je djelovao i koristio je razne identitete", kazao je Dieter Schuermann, načelnik kriminalističke policije u zapadnoj državi Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Vlasti te savezne države su ga u veljači 2016., oko šest mjeseci nakon što je u Njemačkoj zatražio azil, označile kao potencijalnu opasnost. Isto mišljenje su dijelile i sigurnosne službe u Berlinu gdje je znao dolaziti, no na kraju je zaključeno da ne predstavlja nikakvu konkretnu opasnost.

Amrija je naposljetku 23. prosinca u samoobrani ustrijelio u Milanu talijanski policajac.

Istraga je sada usmjerena na pronalaženje njegovih mogućih suradnika. Policija je ovaj tjedan u Berlinu uhitila muškarca, također porijeklom iz Tunisa, koji je dan prije napada večerao s Amrijem u arapskom restoranu.

>> Talijanska policija: Istim je oružjem pronađenom kod Amrija u Italiji pucano i u Berlinu

Ključne riječi

Komentara 4

FU
furest
23:25 05.01.2017.

jedno od rijesenja koje funkcionira u izraelu je da napadace samoubiojice posto su mrtvi nemogu kazniti ali zato njegovu obitelj protjeraju a kucu mu sruse , pa nek si misli onaj koji ce se na to odluciti

YE
yelloman
13:27 06.01.2017.

jel još itko vjeruje da ovom liku nije "neka" tajna služba pomagala kojoj je u interesu kaos u Njemačkoj i slabljenje Merkel? 14 identiteta...

AU
austrougarskigeneral
22:27 05.01.2017.

uhvatit će ga kad tad i platit će za ono šta je uradio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije