Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brandenburška vrata nisu bila obasjana bojama ruske zastave

Berlin odbacuje optužbe o pomanjkanju solidarnosti s Rusijom zbog terorističkog napada

berlin, brandenburška vrata
Foto: Reuters
04.04.2017.
u 15:38

Nakon terorističkih napada na Pariz, Bruxelles, London i Istanbul, Brandenburška vrata bila su obasjana u bojama zastava tih zemalja

Berlinska gradska uprava odbacila je optužbe o pomanjkanju pijeteta i solidarnosti nakon terorističkog napada u St. Petersburgu zbog toga što Brandenburška vrata nisu bila obasjana bojama zastave pogođene zemlje, kao što je to bio slučaj nakon terorističkih napada izvedenih u drugim zemljama.

"Brandenburška vrata nisu bila obasjana jer smo to dosad radili samo u slučaju napada na naše gradove-prijatelje", priopćeno je iz berlinskog Senata.

Nakon terorističkih napada na Pariz, Bruxelles, London i Istanbul, Brandenburška vrata bila su obasjana u bojama zastava tih zemalja. Svi ovi gradovi su ujedno i službeni gradovi-prijatelji Berlina.

Odluka o tomu u kojem slučaju će se Brandenburška vrata obasjavati u bojama nacionalnih zastava donesena je prošlog tjedna.

Parlamentarna stranka Ljevica, koja je u gradu-saveznoj pokrajini Berlinu na vlasti zajedno sa socijaldemokratima, kritizirala je odluku da nakon terorističkog napada na St. Petersburg u ponedjeljak, u kojem je, prema najnovijim saznanjima poginulo 14 osoba, Brandenburška vrata obasjavaju bojama ruske trobojnice.

"Žrtve terorizma, bez obzira na to gdje se dogodio napad, zaslužuju jednako poštovanje i sućut", rekao je danas predsjednik zastupničkog kluba Ljevice Dietmar Bartsch.

>> Napad u St. Peterburgu: Izdane tjeralice za dvije osobe

>> Broj žrtava porastao na 14, napadač je mladi Kirgistanac Akbarzon Džalilov

Komentara 9

NO
Norway
16:47 04.04.2017.

Dobro da nisu rekli da štede struju.

MX
Mister X
20:35 04.04.2017.

"Brandenburška vrata nisu bila obasjana jer smo to dosad radili samo u slučaju napada na naše gradove-prijatelje", priopćeno je iz berlinskog Senata. A oni koji malo pismeni poznaju povjest dobro znadu što je za nas Staljingrad uostalom i svi gradovi Rusije .....

Avatar Proleter
Proleter
00:52 05.04.2017.

Možda nije dovoljno ljudi poginulo. Možda treba još!!!!!! Tko ne razumije da ovdje govorimo o Trećem svjetskom ratu, taj drži glavu u pijesku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije