Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Berislav Šipuš:

'Ovo je kruna jednogodišnje obnove poplavom pogođene Gunje'

Gunja
Foto: Branimir Bradarić
11.06.2015.
u 00:30

Počeli su radovi na izgradnji Društvenoga doma u kojem će se nalaziti mjesna knjižnica i dječji vrtić.

Ministar kulture u Vladi RH Berislav Šipuš označio je danas u Gunji početak radova na izgradnji Društvenoga doma u kojem će se, kako je najavljeno, nalaziti i mjesna knjižnica kao i dječji vrtić.

- Ovo je kruna jednogodišnje obnove poplavom pogođene Gunje jer nakon sanacije sada idemo i u investiciju. Gradnjom ovog objekta mještani dobivaju ne samo knjižnicu već i mjesto na kojem mogu realizirati svoje glumačke, plesne, glazbene, slikarske i druge kreativne ideje, odnosno dobivaju "Dom kulture i umjetnosti" - rekao je Šipuš tijekom označavanja početka radova.

Podsjetio je i kako je stari Društveni dom u Gunji stradao tijekom prošlogodišnjih poplava kao i da vrijednost izgradnje cijeloga objekta iznosi 5 milijuna kuna. Uz milijun kuna koliko će Ministarstvo kulture izdvojiti za izgradnju Društvenoga doma sa svojim donacijama uključila se i INA, koja je osigurala 2,5 milijuna kuna, kao i Triglav osiguranje Ministarstvo graditeljstva i Ministarstvo vanjskih poslova.

Među donatorima je i UNICEF koji će opremiti dječji vrtić i dvije godine financirati njegov rad. Akciju je podržao i akademik Ivan Kožarić čija će instalacija "Moje srce za Gunju" biti postavljena ispred Društvenoga doma kada se on izgradi. Najavljeno je kako bi izgradnja ovoga objekta u Gunji trebala biti završena do kraja studenoga ove godine. Novi Društveni dom u Gunji nalazit će se na mjestu staroga, koji je radi oštećenja srušen, i prostirat će se na 500 kvadrata.

>>Najbolje dječje stripove iz Gunje objavit će u časopisu

>>Žrtva poplava: Nemam muža, ni kontejner

Komentara 2

Avatar mirica19
mirica19
11:14 11.06.2015.

Mene zanima gdje je novac bio do sada??? Štedilo se, štedilo, a sada u izbornoj godini, pare se troše ne sve strane..

DU
Deleted user
20:33 22.06.2015.

Stari dom je odvano trebalo srusiti i izgraditi novi, ako autor misli na Dom KUD Granicar u selu. Nadam se d ce sada dobiti i nusprostorije kao i mokri cvor te da posjetitelji nece morati zapisavati susjedovu ogradu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije