Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filatelija

Berba odličja trakošćanskih skupljača maraka

filatelija (1)
Arhiv Varaždinske županije
18.09.2012.
u 10:46

Josip Jelenečki: Od ukupno 41 izlagača u Šibeniku, čak 26 članova kluba mladih filatelista Trakošćan osvojilo je jednu od medalja

S mnogo su se ponosa članovi Kluba mladih filatelista Trakošćan okupili na primanju u Županijskoj palači u Varaždinu što je za njih organiziran u povodu sjajnog uspjeha na 11. nacionalnoj filatelističkoj izložbi mladih održanoj u sklopu Međunarodnog festivala djeteta u Šibeniku. Čestitajući im na volji i trudu što ih ulažu u bavljenje filatelijom, zamjenici župana Milan Pavleković i Blanka Glavica Ječmenica istaknuli su da skupljanje i proučavanje poštanskih maraka širi njihove horizonte i obogaćuje ih prijateljstvima i kontaktima s kolegama iz cijeloga svijeta s kojima dijele slične interese.

Uz članove Kluba mladih filatelista, koji okuplja mlade iz Bednje, Klenovnika, Elektrostrojarske škole Varaždin, a uskoro i iz Lepoglave – na primanju su bili i predstavnici općina Bednja i Klenovnik s načelnicima Mirkom Bistrovićem i Izidorom Gladovićem, koji već godinama uvelike podupiru rad kluba. A o njegovu djelovanju dosadašnjih pet godina i o prerastanju u najveći hrvatski centar mladih filatelista, govorio je voditelj kluba Josip Jelenečki, član Filatelističkog saveza Varaždin.

– Kako da ne budemo zadovoljni kad je od ukupno 41 izlagača u Šibeniku čak 26 naših članova osvojilo jednu od medalja! Među njima je šest zlatnih, većina je srebrnih, a imamo i nešto brončanih, što znači da su članovi Kluba Trakošćan ubrali čak dvije trećine ukupnog broja medalja – kazao je Jelenečki i dodao da su filatelisti u prošlih pet godina rada kluba osvojili više od 120 medalja! Posebno ga veseli i to što su ostale medalje u Šibeniku osvojili članovi klubova iz drugih gradova (Miholjac, Slavonski Brod), koji su prva znanja o markama i njihovu skupljanju dobili upravo u školama filatelije što su prošlih godina u Trakošćanu okupile mlade iz cijele Hrvatske. Naglasio je da one svoj uspjeh duguju začetnici filatelističke ideje i organizatorici trakošćanskih škola dr. Mariji Kolačko te Dinu i Luki Muriću.

Iako je održavanje škole na nacionalnoj razini otežano zbog sveprisutnih financijskih problema, veseli što će se u listopadu ipak u Trakošćanu održati ovogodišnje filatelističko druženje mladih. Usto, mladi filatelisti uskoro s radom dvaput na mjesec počinju i u Lepoglavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije