Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekršen dogovor

Beogradski studenti štrajkaju glađu zbog neisplaćenih školarina

'Students studying in class'
'Jupiterimages'
26.04.2012.
u 14:26

Ministarstvo prosvjete obećalo je školaine uplatiti do 20. travnja, a dok se školarine ne uplate, studenti ne mogu upisati semestar

Nekolicina studenata dvaju beogradskih fakulteta, Fakulteta primijenjenih umjetnosti i Fakulteta dramskih umjetnosti, odlučila je štrajkati glađu dok im ministarstvo prosvjete i znanosti ne uplati školarine, javljaju srbijanski mediji. Prema dogovoru od 11. travnja ministarstvo je pristalo najboljim studentima, kojih ima oko 120, platiti cijeli iznos školarine, odnosno 200.000 dinara, dok je studentima koji nisu prikupili maksimalnih 60, nego između 48 i 59 upisnih bodova, obećalo platiti do 50 posto školarine.

Školarine su trebale biti uplaćene do 20. travnja, a kako nisu uplaćene na račune fakulteta, studenti ne mogu biti upisani u idući semestar. Studenti smatraju da nemaju drugog izbora nego štrajkati glađu ispred zgrade ministarstva dok školarine ne budu uplaćene.

Studenti dvaju fakulteta 11. travnja na nekoliko sati blokirali su zgradu Umjetničkog sveučilišta u koju su zaključali državnog tajnika, rektoricu sveučilišta i dekane dvaju fakulteta sve dok nije postignut dogovor o isplati školarina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije