Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv 30 osoba

Beogradski fond podnio tužbu za zločine nad Hrvatima u Tenji

arkan
Reuters
13.10.2011.
u 14:09

Sumnjiče se pripadnici nekadašnje Teritorijalne obrane i Stanice milicije u Tenji, Novosadskog korpusa JNA i vojnih i civilnih tajnih službi te grupa koje su bile pod zapovjedništvom Željka Ražnatovića Arkana.

Fond za humanitarno pravo iz Beograda Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije podnio je kaznenu prijavu protiv više od 30 osoba zbog ratnih zločina u Tenji iz 1991., doznaje beogradski Blic.

U priopćenju FHP-a navodi se da su kaznenu prijavu podnijeli protiv pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane i Stanice milicije u Tenji i protiv više pripadnika Novosadskog korpusa JNA i vojnih i civilnih tajnih službi te grupa koje su bile pod zapovjedništvom Željka Ražnatovića Arkana.

Kako se navodi u tužbi, "prijavljeni su ubijali nenaoružane civile Hrvate i druge nesrbe, mučili ih, zatvarali i progonili preživjele s ciljem zastrašivanja preostalih preživjelih Hrvata i drugih nesrba kako bi što prije napustili Tenju".

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
15:09 13.10.2011.

bilicboysi,hvala,tako i treba raditi,i mogu reci da sam vrlo zadovoljan i ponosan na ovaj postupak srpskih vlasti.To je dokaz zrelosti drustva.Ubijati neduzne civile ma koje nacionalnosti je zlocin!

ST
Startrack
15:10 13.10.2011.

Ovaj im bio jakota. Evo glavu ako ga nebi totalno polomio u 10 sekundi.

BI
bilicboysi
15:05 13.10.2011.

kad ne rade rvati zbog zauzetoscu pljackanjem, bar netko, svaka cast prijatelji srbi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije