Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje na žrtvu Borova naselja
Povratak na članak

Beogradska udruga 'Žene u crnom' poručila: Srbijanski arhivi kriju mnoge istine

Vijenac su i ove godine položili članovi beogradske nevladine udruge ''Žene u crnom'' koji poručuju kako u Vukovar dolaze zbog goleme moralne dužnosti, pijeteta i suosjećanja prema stanovnicima grada

Komentari 55

PR
Princeza
13:18 19.11.2019.

Svaka cast ovim zenama.

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:19 19.11.2019.

Borković Mladi Jastreb :Nitko me iz HR pravosuđa nije zvao u ove 23 godine kao ! Kolinda u društvu Vučića : ti marginalci su nebitni ............Hrvati su slijepi :Zvonko Bušić

VL
DO
domxerex
14:34 19.11.2019.

Bio sam dužnosnik u stožeru gardijske brigade na vukovarsko-vinkovačkom ratištu 1991/92. i prilikom jednih pregovora o razmjeni zarobljenika poslije primirja, jednom JNA pukovniku predao sam tri (3) pune najlon vrećice (sigurno preko 1000 ID oznaka) vojničkih identifikacijskih oznaka. To su bile ID oznake poginulih vojnika koje smo mi sahranili. On ih je preuzeo, otišao iza vozila i sve ih bacio u kanal za odvodnju vode. Otud priče o njihovim nestalima. Njih njihovi nestali nisu ni onda niti ih sada zanimaju. Oni njima trebaju samo kako bi nas cimali. Žao mi je tih jadnih majki koje su ostale bez svoje djece. Dobar dio tih regruta su JNA (vojna policija) i KOS hvatali po gradovima srbije po ulicama (može se reći otimali) i slali direktno na frontu bez obuke. Gore nego rusi u filmu "neprijatelj pred vratima". I sada takvi otmičari i njihova rodbina po medijima u Hrvatskoj nama drže moralne lekcije i glume moralne vertikale. Svašta mi njima dopuštamo.

VL
Avatar southman
southman
13:23 19.11.2019.

One iz Beograda došle odati počast žrtvama grada Vukovara, a sunarodnjak iz Zagreba neki dan došao odati počast svim poginulima na obje strane. Ali vrijeme će ipak donijeti jednog dana pripadnicima srpske manjine u Hrvatskoj osjećaj pripadnosti Hrvatskoj državi. Kaoo što će pripadnici većinskog naroda jednom gledati pripadnike svih nacionalnih manjina kao građane Hrvatske.

VL
Avatar Syssko
Syssko
13:41 19.11.2019.

Dok narod glasa za NASLJEDNIKE JUGE-HDZ/SDP do tada nema pomaka kao ni u srbiji dok je četnik na vlasti i to apsolutni vladar! Kao što HDZ-SDP međusobno surađuju i privatno prijateljuju a glume za javnost tako i HR I SRPSKIKI političari su privatno prijatelji i srdačni, vidimo to kod svakog "službnog" susreta-PODIJELI PA VLADAJ, drugim riječima daj javnosti kosti da se glođu međusono a mi ćemo radit što nas volja!

VL
Avatar Ada
Ada
14:06 19.11.2019.

Drage žene, Bog vas blagoslovio! Hrabrije ste od većine naših političara koji se već godinama ne trude da se istina sazna i pronađu nestali!

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
15:24 19.11.2019.

Srbija je tumor na tkivu Europe.Metastatski potencijal joj je regionalnog karaktera:Hrvatska i BiH.U međuvremenu dio tkiva joj je nekrotizirao pa je morao biti amputiran(Kosovo).Zasad je pod kontrolom uz pomoć citostatika(sankcije) i radioterapije(NATO bombe).Međutim,s obzirom na tvrdokornost bit će potrebna kirurška ekscizija.

VL
AH
ahaskoro
13:28 19.11.2019.

sigurno ih u srbiji zovu jugoslavenke i hrvatice

VL
DO
domxerex
14:37 19.11.2019.

Naravno da kriju, znamo i zašto. Ali ne znamo kome je od "naših" i iz kojih razloga to bitno. Jer kada se nešto jhoće nađe se način ali kada se neće nađe se izgovor. Mi smo do sada dobivali samo izgovore. I HDZ i SDP i njihovi ultralevi partneri. Sami zaključite.

VL
ŽO
žoržet
13:58 19.11.2019.

to su prave predsjednice života i kraljice srca, a ne one s lažnim trepavicama koje se jednom godišnje produciraju u ganc-novim 'zengama', ali zato okreću priču kad god im se prohtije uživati u npr. još kojoj toni lososa ili sliččnom tipu časti&masti... pa makar pritom besramno lagale o npr. nestašicama jogurta u tobožnjem totalitarizmu iza željezne zavjese! svaka čast gospođama u crnom - teška je to boja za nositi, znam, ali u konačnici nemjerljivo bolja i ljudski dostojanstvenija od npr. kupleraj-crvene, da ne vrijeđamo ostale, za ove prostore uglavnom pozitivne nijanse istoga kolorita!

VL
IL
ilustrator
14:20 19.11.2019.

kamilica... ratni zarobljenici odvedeni i ubijeni, ne od nekih paravojski već od JNA .. sramota službenog beograda i naših preplašenih čipkica

VL
Avatar MADO
MADO
13:52 19.11.2019.

Naše političare zaboli ona stvar za arhive, također im ne pada na pamet tražiti od Srbije 100 milijardi eura ratne štete, tu njihovu štetu plaćamo mi Hrvati već 30 godina i plaćati ćemo još 30 godina, narod će još malo stegnuti remen i nema problema, bitno je da ne ljutimo Srbe.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:49 19.11.2019.

Jel mogu koji novinari pratiti onoga tko tvrdi da ima sve dokaze o nekome dok predaje tužbu u državno odvjetništvo pa da prate i stanje i sve papire?

VL
GR
gragakarlovac
13:31 19.11.2019.

Recite istinu za Vukovar. M.Dedakovic je pricao istinu, pa su ga Hrvati 22.11.1991 pretukli u Zagreb par dana nakon okupacije Vukovara. HRVATSKA POLITIKA je pustila pijanu hordu u Vukovar. Novac i oruzje koji je bio namijenjen za Vukovar iz dijaspore je pokraden, Dedakovic skoro ubijen, a jedan od cetvorica 'hrvatine' koji su ga tukli je sada ugledni poslovni covjek. FUJ, Propala drzava od pocetka!

VL
FI
fiberglas
13:39 19.11.2019.

Da nadopunim info s Borkovicem....a zasto nitko ne spominje njegovu recenicu iz sinocnjeg Otvorenog...o umirovljenom casniku s visokim cinom, a koji je bio u * osiguranju Ovcare*!!!!!! Ona plavka sto vodi otvoreno nije ni pisnula!!! Kakav je to novinar?!? Tko je taj koji je bio u osiguranju Ovcare?!? Ako Borkovic blebece, sto se ne pozove na red?!? Jednako kao sto u filmu " Glave dolje ruke na ledja" kaze,cini mi se jedan od Josica, mozda se varam ili je jedan drugi logoras....da je u stozeru B.Zadre bio lik koji je tu dodijeljen iz ZG, direktno iz mup-a...neki Medic, a poslije taj isti Medic je bio jedan od glavnih ispitivaca u logoru ( "sve je znao"...kako ne bi kad je agent srpske/ jugoslavenske tajne sluzbe! A cijom zaslugom escspe taj dosao u Vukovar? Zasto nitko o tome, i sto se cudimo onda Borkovicu? Cini mi se da je nama - opet servirana alternativna povijest, ovog puta recentna. Pa sto je ovo?!?

VL
DU
Deleted user
14:30 19.11.2019.

Crne žene, na što liče.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.