Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESICA

Beogradska policija: 'Huligani su nam jučer palili vozila, naš kolega ima frakturu lubanje'

Foto: Screenshot/N1
08.07.2020.
u 10:35

"Naša tendecija je jučer bila da ne primjenjujemo silu do krajnjih granica. Tek kad je došlo do gađanja kamenjem, do ugrožavanja života, tada smo reagirali kako smo reagirali", rečeno je.

Beogradska policija u srijedu nešto iza 10 sati održala je konferenciju za medije.

Kažu da je okupljanje počelo u 19 sati i da je bilo neprijavljeno. Rekli su da oko 19 sati prosvjednici nisu željeli pustiti vozilo hitne pomoći. Potom je rečeno da su "nasilnici", kako ih zovu na konferenciji, četiri puta pokušali ući u Skupštinu.

"Onda su se odlučili na radikalnije mjere. Bocama i kamenjem su gađali policiju. Tek tada je došlo do upotrebe konja i suzavaca. Tako smo uspjeli odbiti napade huligana koji su s ne znam kakvim ciljem pokušali osvojiti Skupštinu. 43 policajca su se javila u bolnicu. Nažalost, jedan kolega ima frakturu lubanje i potres mozga", rekao je šef srpske policije Vladimir Rebić

Kaže da ima još ozlijeđenih, ali da se nisu javili jer su manje ozlijede.

"Uhićene su 24 osobe", rečeno je.

"Osim moralne i fizičke štete policijskim službenicima, značajnu štetu je imala i imovina Republike Srbije. Huligani su zapalili pet policijskih vozila", rečeno je.

"Građani mogu vjerovati policiji, zaštitit ćemo ih od svih pokušaja huliganstva na ulicama", rečeno je.

"Nakon analize identificirat ćemo i druge huligane", rekao je.

"Identificirali smo jedno lice. On je osumnjičen za paljenje dva vozila. Jasno, radimo i na drugim dokazima. Radit ćemo i na istrazi oštećenja nekih privatnih vozila", rekli su iz policije.

Šefovi policije upitani su o tome je li policija prekomjerno upotrijebila silu.

"Vidjeli smo krvave glave, ruke i noge policajaca. Ja bih prije rekao da je ovo skandal u ponašanju dijela građana. Srećom, jedne manje grupice, oko 200 ljudi. Policija je bila suzdržana cijelo vrijeme dok je mogla trpjeti, do onog trenutka dok životi policajaca nisu bili ugroženi", rečeno je.

1/13

"Naša tendecija je jučer bila da ne primjenjujemo silu do krajnjih granica. Tek kad je došlo do gađanja kamenjem, do ugrožavanja života, tada smo reagirali kako smo reagirali", rekao je Rebić. 

Ključne riječi

Komentara 17

MA
marijaqwer
10:58 08.07.2020.

Laž pokazuje svoje lice.

BA
Bartolovci2014
18:26 08.07.2020.

Ko vas bre zavadi opancari udrite se

AS
ante_slavonac
15:34 08.07.2020.

ima li što na VL iz Hrvatske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije