Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na slobodi!

Beograd ''zaledio'' odnose s Haagom zbog presude generalima

'Serbian President Tomislav Nikolic (L) hugs Serbian Prime Minister Ivica Dacic (R) prior to their meeting with U.S. Secretary of State Hillary Clinton and EU foreign policy chief Catherine Ashton in
Reuters/Pixsell
16.11.2012.
u 17:16

Vlada Srbije izrazila je ogorčenost zbog presude kojom se hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobađaju po svim točkama optužnice

Vlada Srbije skinula je s dnevnog reda sve točke koje se odnose na dostavu dokumentacije Haaškom sudu što ne znači prekid suradnje s tim sudom, ali je svodi na tehničku razinu, prenose mediji u Srbiji današnju izjavu šefa Nacionalnog tima za suradnju s Haaškim sudom Rasima Ljajića.

Dodao je da je Vlada Srbije izrazila ogorčenost zbog presude kojom se hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobađaju po svim točkama optužnice te da takva presuda nanosi bol žrtvama i njihovim obiteljima. Ljajić je novinarima rekao kako je vlada odlučila da nitko od državnih organa ne sudjeluje na konferenciji koju Haaški sud organizira 22. studenog u Beogradu te kako Srbija neće pružiti nikakvu vrstu logističke potpore u organiziranju te konferencije.

On je istaknuo da je takvu odluku donio i bivši šef Tribunala Fausto Pocar koji je izdvojio svoje mišljenje u presudi hrvatskim generalima. No, B92 doznaje da Tribunal u Haagu "s žaljenjem najavljuje da je konferencija o nasljeđu MKSJ, koja se trebala održati u četvrtak 22. studenog, odgođena, a novi datum održavanja ovog skupa bit će objavljen što je prije moguće".

Sve o presudi generalima čitajte i u našem specijalu

Ključne riječi

Komentara 79

BE
berava
19:46 16.11.2012.

Primjetio sam da nam nema veceras pobjegulje koja se naziva "Toni 50".Hahaha pije si zuc i gricka moooda.

OB
-obrisani-
09:42 17.11.2012.

molim vas da više ne lepite bilborde po srbiji sa pozivom na vaše more a ako se neko i usudi doći....nalemajte ga i u naše ime

DU
Deleted user
18:26 16.11.2012.

Srbi: sada imate "crno na belo" da ste prokleti zlocinci svi po redu!!!!! Ince @banovina: GENIJALNO!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije