Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ograničenja

Beograd zabranio prodaju alkoholnih pića nakon 22 sata

alkohol
Reuters/Pixsell
03.02.2011.
u 14:33

Skupština grada Beograda donijela je odluku o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama, javlja Mondo.rs.

Dugo vremena nazivan "balkanskom zabavnom metropolom" Beograd je posjetitelje privlačio živahnim noćnim životom koji su, između ostalih, činili i kafići i trgovine čije radno vrijeme nikad nije bilo ograničeno. Čini se da tomu polako dolazi kraj jer je skupština grada Beograda donijela odluku o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama, javlja Mondo.rs.

Oni će odsad moći raditi samo do ponoći, a petkom i subotom do 1 sat poslije ponoći. Ako se naknadno utvrdi da neki od tih objekata ne uznemiravaju građane, gradsko će im vijeće produžiti radno vrijeme.

Druga mjera koja će posebno pogoditi ljubitelje "jeftinije" noćne zabave odnosi se na prodaju alkoholnih pića koja će u svim trgovinama, diskontima, kioscima i na benzinskim crpkama od 22 do 6 sati ujutro biti zabranjena.

Novčana kazna za nepoštivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata je od 500.000 do milijun dinara (35.000 do 70.000 kuna), a za nepoštivanje zabrane prodaje alkoholnih pića 20.000 dinara (1500 kuna).

Predsjednik skupštine Aleksandar Antić objasnio je da odluka nije usmjerena protiv ugostitelja, već da je cilj nametnuti "stroge uvjete koje svatko mora ispuniti kako bi mogao raditi".

Komentara 4

DA
DavorKnele
18:42 03.02.2011.

tako i treba.i vi bi trebali da ucinite isto, znate da vam alkohol moze da naskodi brain stanicama i znate da vi nemate taj luksuz da sebi to mozete da dopustite.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:21 03.02.2011.

Ajoooooj, kaj bumo zdaj....a najveća ponuda gej-barova u regiji, pa oni nekakvi splavovi po kanalima, pa ovo, pa ono...pa tek se počinje cugat iza 22:00, a ne obrnuto !?!?!

UK
Ugo Kajvez
09:25 04.02.2011.

Beograđani pametniji od zagrebčana, ..... bar su jednom u nećemu bolji ...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije