Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi

Beograd u plamenu, stotinjak ozlijeđenih, milijunska šteta...

gaypride beograd (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/28
10.10.2010.
u 12:27

Prosvjednici su zapalili kontejnere za smeće te su na policijske kordone bacali zapaljene baklje i kamenje, a razbijali su i izloge.

Ulični neredi, sukobi prosvjednika s policijom te čak 57 ozlijeđenih osoba, od kojih su većina policajci,  saldo su "Povorke ponosa", koja se danas održala u Beogradu. S obzirom na prethodne najave, kao i antigay prosvjed koji je održan jučer, beogradska je policija blokirala sve prilaze parku Manjež, u kojem su se sudinici povorke okupili, kao i ulice kojima bi se trebali kretati, a angažirane su najjače policijske snage, uključujući i policajce na konjima, pripadnike antiterorističke postrojbe, laka oklopna vozila te helikoptere.

Kako prenose srbijanski mediji, na više mjesta u gradu došlo je do sukoba antigay prosvjednika s policijom. Prosvjednici su zapalili kontejnere za smeće te su na policijske kordone bacali zapaljene baklje i kamenje, a razbijali su i izloge. Ozlijeđeno je oko 70 policajca i dvadesetak civila, a stotinjak huligana je privedeno. Kako prenosi Blic, u sukobu policije i grupe nogometnih navijača na trgu Slavija čula su se tri pucnja za koja se pretpostavlja kako je riječ o ispaljivanju suzavaca.

Blic također javlja i da su navijači razbili pokretni mamograf na Trgu Republike, a šteta se procjenjuje na više milijuna kuna. Osim antigay prosvjednika, policiji su muke zadavali i obični građani koji su prosvjedovali zbog blokade prometa u glavnom srbijanskom gradu zbog održavanja "Povorke ponosa".

Ovo je druga "Povorka ponosa" koja se održava u Beogradu. Prva je održana u lipnju 2001. godine, no nju su antigay prosvjednici, uglavnom pripadnici ekstremnih desničarskih i navijačkih skupina, prekinuli i pretukli mnoge sudionike. Lani je povorka otkazana u zadnji čas zbog straha od nereda.

Ključne riječi

Komentara 1438

MR
MrEro
21:20 18.06.2011.

Svaka čast Srbima.. Najviše mi smeta od svega zašto se protugay prosvijednici uvijek karakteriziraju kao netolerantni.. To su normalni ljudi, za razliku od ovih topdžija. Eto šta nam je Europa donijela..

OB
-obrisani-
22:14 10.10.2010.

I ovaj ploto neki jako bistar lik... Zna li ga tko?

OB
-obrisani-
22:14 10.10.2010.

10.10.2010. u 22:11h ploto je napisao/la: 10.10.2010. u 22:10h BicBic je napisao/la: Krele,pa ti stalno mijenjaš imena.Tko to više može pratiti. --------------- -hehehehehehehehehehehehehe ja sam inace forumski doktor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije