Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eulex:

Beograd je pristao da Kosovo ima svoje registracijske pločice

kosovo (1)
Reuters/Pixsell
08.03.2012.
u 19:30

– I Beograd i Priština o tome su se dogovorili u srpnju prošle godine – pojasnila je glasnogovornica Eulexa Irina Gudeljević

BEOGRAD - Glasnogovornica Eulexa Irina Gudeljević ocijenila je danas kako je letak koji je Eulex dijelio na graničnim prijelazima na sjeveru Kosova o preregistraciji vozila i uporabi kosovskih dokumenata u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine o slobodi kretanja, javlja agencija Beta.

– I Beograd i Priština o tome su se dogovorili u srpnju prošle godine. Eulexovo planiranje temeljeno je na ovom sporazumu. Normalno je da prije nego što nastavite s bilo kojom vrstom implementacije, unaprijed pružite adekvatnu informaciju i date ljudima dovoljno vremena da potraže odgovarajuća rješenja koja će biti u skladu s odlukama – pojasnila je Irina Gudeljević komentirajući izjavu šefa beogradskog pregovaračkog tima s Prištinom Borislava Stefanovića kako preregistracija vozila na "KS" i "RSK" pločice i uporaba kosovskih dokumenata nisu dio dogovora u Bruxellesu i da "Srbi s Kosova imaju i imat će pravo i na srpske dokumente i na srpske tablice".

Povodom letaka koje je Eulex dijelio na graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak o preregistraciji vozila i uporabi kosovskih dokumenata od 1. lipnja, Stefanović je rekao kako "taj letak apsolutno nema veze sa stavom EU i takve su mjere apsolutno jednostrane i neprihvatljive i nisu dio briselskih dogovora".

Komentara 11

OB
-obrisani-
21:06 08.03.2012.

beograd je priznao kosovo....a mi možemo pričati šta hoćemo braćo....udarajte minuse

OB
-obrisani-
21:20 08.03.2012.

hoće li i tablice imati FUS NOTU sa strane...?

TO
Toni50
19:42 08.03.2012.

Beograd je pristao da Kosovo ima svoje registracijske tablice, do sada su imali uvjek ukradene !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije