Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'dr.ive in'

Benzinska postaja u Beču nudit će i - liječničke usluge

benzinska
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
23.04.2014.
u 15:25

„Time će posjeta liječniku postati brza i jednostavna poput punjenja spremnika motornih vozila“, rekao je dr. Dieter Zakel

Austrijski liječnik i trostruki specijalista dr. Dieter Zakel otvara 1. svibnja ove godine prvu austrijsku „dr.ive in“ ordinaciju na benzinskoj postaji u 19. stambenom okrugu Döbling u Beču (Krottenbachstraüe 32).

„Time će posjeta liječniku postati brza i jednostavna poput punjenja spremnika motornih vozila“, rekao je Bečanin Zakel, istaknuvši kako će pacijente pregledavati osobno uključujući uz pregled i „brzo dijagnosticiranje, otvaranje bolovanja i izdavanje recepata“.

Austrijski mediji pišu da će pacijentima prvo vrijeme sigurno biti neobično da liječničku pomoć traže na benzinskoj crpki, no kako je to stvar navikavanja koje bi mogla ubrzati činjenice da će ordinacija biti otvorena dnevno od 6 do 22 sata, da nisu potrebne prethodne najave i nema duljeg čekanja. Cijena liječničke usluge stoji 50 eura za 15 minuta.

Pokaže li se prvi austrijski „dr.ive in“ projekt uspješnim u planu je njegovo širenje, konstatiraju mediji uz napomenu kako je Austrijska liječnička komora po tom pitanju još uvijek „skeptična“.

„Nama se sve to čini kao neki marketinški geg“, rekao je dopredsjednik Komore Norbert Jachimowicz.

Mediji o dr. Zakelu pišu kao o vrsnom medicinskom i propagandnom stručnjaku koji je svoje medicinske usluge pružao ne samo u austrijskim medicinskim ustanovama i klinikama nego i za Ujedinjene narode i NATO, te FIFU 2009. godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu za U17. Vezano uz marketinške usluge spominju ga kao osnivača Agencije za zdravstvena pitanja „Medvertising“.

>> Otkrivamo što su pokazale kontrole. 'Naglo' je ozdravilo 1698 lažnih bolesnika

Komentara 1

AA
aabbcc
17:48 23.04.2014.

nudit će i - liječničke usluge_____Prije ili poslije placanja EU-95, najskupljeg goriva na planeti Zemlja ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije