Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Benjamin Ignac
Povratak na članak

Čakovečki Rom s američkom diplomom: 'Mi jesmo Hrvatska'

Benjamin Ignac bio je jedini Rom u čakovečkoj gimnaziji, ističe da i oni žele završiti školu, ali je teško nadići sve prepreke koje je društvo stavilo pred njih

Komentari 30

DR
Draš
18:19 24.11.2017.

Sereš prika i to dosta,kao da si otkrio Ameriku a ne završio trečerazredni faks tamo.Kakve veze ima postotak bilo koje rase ili multi-kulti za bilo kakav uspijeh države,Japan ili Koreja su valjda najuspješnije države a tamo Japanci ili Korejci činee 99.9 posto populacije i za njih je Hrvatska multi-kulti raj a gdje smo mi u odnosu na njih.Smo par primjera kako se mlate gluposti bez ikakve osnove koje se prodaju kao nešto moderno i napredno.

VL
MI
miki45
18:22 24.11.2017.

Neznam dali decko nezna ili nije upucen pa romi u hrvatskoj imaju najvise sto im se moze dati --dobiju pomoc kuce ako se potrude ii nitko ich ne dira nego oni diraju tuku domace stanovnicto garesnica pasijan iii ---------neka pogleda rome u hrvatskoj koji imalo hoce ima kucu Auto ii u njemackoj jos nesmiju ostati dulje od mislim tri dana na jednom mjestu moraju stalno negdje drugdje od mjesta do mjesta jer jos nisu sa drzavom podpisali primirje --dobe nesto novaca po clanu i moraju selo napustiti ---------pogledaj rumunsku bugarsku srbiju madzarsku makedoniju pa vidi kako zive romi ------samo sto imate Probleme zivite doselivate u hr i kazete da ste srbi naznam kako to jer romi su romi a ne srbi

VL
Avatar Trpimir
Trpimir
19:28 24.11.2017.

Kad se cigic ide furat na multi kulti.. Zanimljivo ti koji "ne mrze" sikcu mrznju prema onima koje "ne mrze"; ma daaaa...

VL
DU
Deleted user
18:38 24.11.2017.

Još jedno neargumentirano pljuvanje po Hrvatskoj. Npr. ne padaju mali Romi razrede zato što su Romi, nego zato što ne uče, niti ih roditelji potiču da uče, čak upravo suprotno. Pa zar bi ih trebalo puštati kroz školu samo zatoto što su Romi? Drugo, zašto ne uče hrvatski jezik prije polaska u školu? Hrvat koji je rođen u npr. Njemačkoj uči njemački jezik od rođenja i nema problema u školi. Pa zar je hrvatsko društvo i država Hrvatska kriva zato što Romi ne žele naučiti jezik zemlje u kojoj su rođeni? Tko je tu diskriminiran? Dalje, koliko ste Roma vidjeli da rade na građevini ili na drugim poslovima? Uglavnom skupljaju sekundarne sirovine itd... jer je to njihov izbor, a ne nemogućnost zapošljavanja zbog diskriminaccije. Tu su i naknade za djecu, a baš u Međimurju Romi su probili i teoretsku gornju granicu rodnosti, što možete i provjeriti. Čestitke dečku na uspjehu. Još treba poraditi na objektivnosti, što nikome nije jednostavno.

VL
DU
Deleted user
18:48 24.11.2017.

"– U inozemstvu sam shvatio koliko smo kulturalno i etnički homogeni u usporedbi s mnogim zemljama zapadne Europe i SAD-om. Na primjer, postotak Roma u Hrvatskoj iznosi samo 0,8 posto, dok je u zemljama poput Mađarske, Srbije, Rumunjske, Slovačke, Makedonije i Bugarske barem deset puta veći. U Americi je 60 posto stanovništva bjelačko, dok je taj postotak u Hrvatskoj veći od 99 posto. U takvom okruženju ljudi često ne vole ili ne prihvaćaju različitosti. No vremena se mijenjaju i Hrvatska se relativno brzo prilagođava i globalizira u usporedbi s drugim zemljama Balkana i istočne Europe. Ali ipak ne dovoljno brzo za moje standarde – kaže Benjamin. " Benjamin.... mora da je neka kombinacija Židova i Roma.... nije ni čudno da je toliko SJW osvješten. :D Another oven dodger came through... hihihihi

VL
KU
kupatilo
20:43 24.11.2017.

Igrom slucaja iako sam iz Rijeke vrlo dobro poznam prilike u njegovom selu Orehovici kohe je drzava oskrbila besplatnom strujom vodom i asvaktirala im selo.Zauzvrat oni po obliznjim parcelama kradu kupus ceker mrkvu kelj karfiol krompir i prodaju na Žitnjaku tuđu muku.Ako ih se uhvati i prijavi piliciji onda napadaju i tuku djecu ili dijete vlasnika kojeg su pokrali.Upravo njegove iz Orahovice a o tome nije niti slova rekao.U Skolu idu samo zato dabi roditelji imali dječije i socijalje.Dobiju sve badave sto mi ugrozeni drugi narodi moramo zaraditi pa kupiti.Berade ni mladi ni stari jer nece a posla bar ima u njihovom kraju ito za dnevnice od 200-250 kuna i tople obroke.Rade poneki ali dan dva ili do vikenda i onda se napiju i nema ih vise na posao.Znaci niste sigurni nikad dalice doci na posao.Kriva drzava jer im sve daje badava umjesto radno sposobne da zaposle a tamo je razvijen poljoprivredni kraj i svaka kuca tj OPG treba radnike.

VL
Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
18:33 24.11.2017.

Super gluposti. To što je dečko malo tamniji i ima blještave zube, ne znači da je Rom. Obrazovani i zaposleni Rom koji ne živi u romskom naselju više nije Rom. Biti Rom je stil života. Ovaj zapravo više nije ništa, izgubio je stare korijene, nove nije pustio, i sve što može je biti maneken u debilnim propagandističkim člancima.

VL
DU
Deleted user
18:59 24.11.2017.

Koliko zlobe u komentarima...

VL
DU
Deleted user
18:58 24.11.2017.

Romi u Velikoj Britaniji imaju gotovo jednu standarnu devijaciju niži kvocijent inteligencije od nativne bjelačke populacije, čak je njihov neverbalni kvocijent inteligencije niži od afričkih imigranata. Naravno da je pravo čudo da Rom završi bilo koju vrstu više edukacije. Gdje bi Hrvatska bila da ima više Roma? Najvjerojatnije u civilizacijskom rangu tipa ruralna Indija i Bangladeš, ili urbana Srbija.

VL
DU
Deleted user
22:16 24.11.2017.

dečku sve najbolje bilo bi dobro da se i ostali nauče kulturi i radnim navikama

VL
ST
Startrack
19:31 24.11.2017.

Besmislena diploma ne cini ekonomiju neke drzave. Amerika je napredna zato jer u njoj ima jos uvjek visok procenat nordijeske rase, bas kao sto je Medison Grant pisao. Ja znam stotine minoritia sa diplomama koji su potpuno beskorisni a siguranan sam takav je i ovaj rom. Ja nema diplome ovdje a cuda sam napravio svojim rukama. Siguran sam dace taj Rom sjest u ofice negdje da bude parazit.

VL
DU
Deleted user
18:59 05.03.2018.

Ima li ovaj novinar auto, da ode u to selo u Međimurju pa pita nesto i Hrvate? Segregacija u obrazovanju je nuzna jer integracijom nazaduju hrvatska djeca. Kad je u 1. razredu polovica romske djece koja jos ne govore hrvatski, citanje i pisanje dolazi na red tek u trećem. Da ne pricam da romska djeca nemaju osnovne higijenske i kulturne navike. Svu leftardsku ekipu bih natjerao da svoju djecu upisu u razred gdje je pola Roma, da vide kako je to kad ti dijete nazaduje zbog politicke korektnosti.

VL
Avatar Bosnjak1941
Bosnjak1941
07:26 25.11.2017.

Nek prosece pored BBB ima nazalost vidjet istinu.

VL
NV
NV
20:07 24.11.2017.

Kako li je ovaj pretekao?

VL
RO
roundtrain
21:17 24.11.2017.

Simpatičan ganci!

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
08:24 25.11.2017.

Romi su primjer kako se manjine mogu održavati bez vlastite "matične" države i vlastitih kulturnih institucija. Zapravo svaka se manjina najsigurnije održava, ako održava kulturu s osnovnim vrijednostima koje su suprotne vrijednostima kulture većine. Nepoznavanje hrvatskog jezika namjerna je zasluga romskih roditelja, a isto tako i nezavršavanje osnovnih škola, jer jedno i drugo pomaže čuvanju romske kulture, ma što mi o toj kulturi mislili. Zbog toga bi sva društva u kojima žive Romi trebala naći rješenja kojima se Romi ne bi odrekli svoje kulture, ali bi prihvatili i osnovne vrijednosti kulture većine. Nažalost obvezno prihvaćanje kulture većine u SAD pokazuje da se tamo nijedna manjina ne može održati svoj jezik više od četvrte generacije (Joshua Fishman) iako se i dalje neko vrijeme mogu smatrati pripadnicima manjine. Dakle, ovaj porblem manjina nije nigdje u svijet riješen onako kako se deklarativno želi postići u liberalnim zemljama, pa manjine gotovo svuda s vremenom nestaju, ali se s vremenom isto tako stvaraju nove manjine (u Koruškoj je 1918 bilo 28% Slovenaca i 0% Hrvata, dok je danas 1% Slovenaca i 3% Hrvata).

VL
DU
Deleted user
18:12 24.11.2017.

Svatko sa dobrim namjerama je dobrodosao, ne kuzim sta je tu cudno? Pa vecina najvecih hrvata nisu bili hrvati katolici nego su u hrvatskoj pronasli dom i radili za dobrobit.

VL
DU
Deleted user
18:24 24.11.2017.

Kakva je to stigma da si dobar i domoljub samo ako i hrvat i katolik..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.