Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posipanje pepelom

Benetton priznao da je uvrijedio papu i vjernike

hu jintao, benedikt, benetton
AFP/PIXSELL
16.05.2012.
u 11:32

Postignut je sporazum između Vatikana i grupe Benetton prema kojem ne samo što će biti povučena slika nego će poznata talijanska tekstilna tvrtka uplatiti određen iznos novca za karitativne djelatnosti Crkve

VATIKAN – Reklamnom fotomontažom na kojoj se vidjelo kako Benedikt XVI. ljubi u usta Ahmeda el Tayyeba, velikog imama kairskog sveučilišta Al Azhar, uvrijedili smo papu i vjernike, priznala je tvrtka Benetton koja je u cijelome svijetu objavila tu propagandnu poruku.

Benetton povlači sliku poljupca pape Benedikta XVI. i imama Ahmeda el Tayyeba Al-Azhare koju je u studenome 2011. godine objavio u okviru propagandne kampanje “Unhate”. Postignut je sporazum između Vatikana i grupe Benetton prema kojem ne samo što će biti povučena slika nego će poznata talijanska tekstilna tvrtka uplatiti određen iznos novca za karitativne djelatnosti Crkve.

Informaciju o sporazumu objavio je šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi, koji je naglasio da se tvrtka Benetton “ispričava zbog toga što je povrijedila osjećaje Benedikta XVI. i vjernika”.

Benetton je zajamčio da će povući  sve slike s papom iz svih mjesta na kojima ih je postavio u cijelome svijetu te se obvezao kako više neće upotrebljavati slike pape bez prethodne dozvole Svete Stolice.

– Tvrtka Benetton još jednom javno priznaje da je povrijedila osjećaje vjernika i priznaje da papinu sliku treba poštovati i kako ona može biti upotrebljena samo uz dozvolu Svete Stolice – kazao je otac Lombardi i naglasio da Vatikan pri traženju štovanja papina lika nije tražio novčanu naknadu nego samo moralnu zadovoljštinu priznanjem da se povrijedilo papin lik.

Za takvo priznanje Vatikan je bio spreman tražiti i sudsku zaštitu, ali, evo, dvije su se strane sporazumjele.

Ključne riječi

Komentara 10

RI
Riznica
12:08 16.05.2012.

Cuj Vatikan je bio spreman tražiti i sudsku zaštitu, ali, evo, dvije su se strane sporazumjele. Pa dobro a sta je sa treceom stranom ???.. ovdje se nije samo povrijedio papin lik !\"

IN
InfoMan
12:24 16.05.2012.

Pa ni Obama nije tuzio. E sad, ako su time uvrijedili vjernike onda se mozemo zapitati zasto se nisu uvrijedili muslimani. Ili se ovdje ipak radi da istina najvise boli?

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
13:50 16.05.2012.

obama nije tuzio , jer njemu ova slika i situacija odgovara. jedan treba samo pogledat naslov Americkog dnevnika Newsweek i odma ce znat odgovor .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije