Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN
Povratak na članak

Benedikt XVI. pozvao papu Franju da ne zaređuje oženjene muškarce

Benedikt XVI. koji se odrekao papinskog trona 2013. svoju poruku iznio je u knjizi napisanoj s ultrakonzervativnim kardinalom Robertom Sarahom

Komentari 7

NA
Nadalinaaa
23:48 12.01.2020.

Franjo je trendy guy. Treba se svidjeti svijetu. Pa nisu Vas papa Benedict uzalud natjerali na abdikaciju.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:20 13.01.2020.

U katoličkoj crkvi postoje odavno zaređeni oženjeni muškarci. I u Hrvatskoj također. Zaređeni javno pred oltarom od strane biskupa sa znanjem biskupa da su oženjeni, nema tu nikakve senzacije. Jedino stalno je nepoznavanje vjere i crkve od katoličkih vjernika u Hrvatskoj. Jer se mnogo vjernika upisalo 1990. i od navale takvih teško se obraniti sve do danas. A vjeronauk je tako neuk da vjernici nisu nikad niti naučili da se može biti oženjenim i biti svećenikom katoličke crkve.

VL
MX
Mister X
09:41 13.01.2020.

Benedikt XVI. pozvao papu Franju da ne zaređuje oženjene muškarce, jedino ako su oženjeni za muš karčinu ..

VL
Avatar JAKOLOSHE
JAKOLOSHE
10:53 13.01.2020.

Ja ovog papu ne priznajem.. Neka mi Bog oprosti.

VL
MA
Malenkost
07:49 13.01.2020.

Emeritus Benedikt ne da mira. Vidi da se Crkva raspada.Nedostak narastaja je svugdje prisutan. Sto ga smeta "ozenjeni" Fratar? On, kao Nadbiskup Minhena i Freisinga, 1980 dobiva poziv iz Bikupije Essen od tadasnjeg Biskupa s molbom da preuzme jednog pedofilaSvecenikaa nakon odsluzene zatvoske kazne, sto je i ucinio. Ovog Svecenika je uputio u novu zupu u gornjoj Bavarskoj, bez upozorenja zupe, gdje je Svecenik pedofil ponovno seksualno zlostavljao djecake. Njegov Brat, Georg Ratzinger, vodio je 30 Godina djeciji zbor u domu u Regensburgu gdje su dokazano 17 Prelata seksualno zlostvaljali 37 djecaka, crna cifra je jos gora. Sami Vrh Crkve umjesan je u stravicne zlocine nad, mahom, djecacima pa cak i nad umno zaostalim. Najnovija studija iz Regensburga, obradena od Universitetske psijatrijske Klinike i jos jedne slicne Institucije pokazuje da su psihicki, fizicki i seksaulno zlostavljani 547 djecaka. Sila koja je primjenjena nad djecacima prelazi zestoko tada inace u drustvu prakticiranu "Kaznu" nad djecom kao pljuska ili slicno. Nasilje pokazuje jasno da se u nekim slucajevima kod Svecenika radi i o Psihpatima, zakljucio je psihijatar studije. I na kraju "Hvaljen Isus i Marija" svima zasljepljnima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.