Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U CASTELGANDOLFU

Benedikt XVI. ne odlazi na odmor na Alpe

castelgandolfo
Reuters
07.07.2010.
u 11:48

Do sada je Benedikt XVI., kao i njegov prethodnik Ivan Pavao II., odlazio na odmor u Val d'Aostu i Alto Adige, ali sada je odlučio ostati pokraj Rima.

RIM – Benedikt XVI. prvi put neće otići na odmor u planine, već će u papinskom ljetnikovcu u Castelgandolfu pokraj Rima pripremati novu encikliku, novu knjigu, putovanje u Veliku Britaniju, svirati klavir te će se šetati vrtovima. Do sada je Benedikt XVI., kao i njegov prethodnik Ivan Pavao II., odlazio na odmor u Val d'Aostu i Alto Adige, ali sada je odlučio ostati pokraj Rima. Poslije današnje opće audijencije srijedom, Benedikt XVI. se iz Vatikana preselio u Castelgandolfo. Papa Joseph Ratzinger na odmoru će početi pisati knjigu o evanđeljima Isusova djetinjstva, ali i svoju četvrtu encikliku koja će, vjerojatno, biti posvećena vjeri.

Jutarnje će mise papa počinjati pola sata kasnije od uobičajenoga (u 7.30 umjesto u 7). Ratzinger čita i dnevne listove, prvenstveno njemačke, odnosno Frankfurter Allgemeine Zeitung, Sueddeutsche Zeitung i Die Welt. S njime će, osim njegova brata, oca Georga, koji će doći iz Bavarske, biti njegovi osobni tajnici, njemački monsinjor Georg Gaenswein i malteški monsinjor Alfred Xuereb.

Benedikt XVI. jako pazi na kvalitetu hrane. Jela će biti pripremana uglavnom od ekoproizvoda iz vrtova papinske palače u Castelgandolfu. Četiri laikinje koje pripadaju udruzi Memores Domini brinut će se za kućanske poslove u papinskoj palači.

Komentara 1

AG
Agramer198
22:17 07.07.2010.

Imaš pravo,veća je špica kad te patrijarh Amfilofije hrani na žličicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije