Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nered u srcu

Benedikt XVI. na Križnom putu govorio i o pedofiliji

Papa kod Coloseuma
22.04.2011.
u 23:15

Papa je na Križnom putu kod Coloseuma kazao kako postoji „nered u srcu koji ranjava nevinost djece“

RIM – Benedikt XVI. spomenuo je i skandal pedofilije u Crkvi govoreći večeras tijekom Križnog puta kod Coloseuma u Rimu. Papa je kazao kako postoji „nered u srcu koji ranjava nevinost djece“. Osudio je ismijavanje istine i „hvaljenje uspjeha kojima se guši poštenje“.

Benedikt XVI. priznaje kako tmina nastaje „kada praznina osjećaja i vrijednosti poništi odgojno djelovanje i kada nered srca ranjava nevinost djece i slabijih“.

Papa je križni put pratio s posebnog prostora na brežuljku Palatinumu. Meditacije na 14 postaja Križnoga puta je ove godine napisala časna sestra Maria Rita Piccione iz reda svetog Augustina. Time što je Papa dao ženi da napiše meditacije htjelo se označiti važnost žene u društvu i u crkvi. Na koncu križnog puta Papa je kazao kako križ nije znak “pobjede smrti, već svijetli znak ljubavi, širine Božje ljubavi”.

“Križ nam govori o vrhunskoj ljubavi Boga i poziva nas na obnovu naše vjere i snage ljubavi. Bog može pobjediti smrt i darivati nam novi život”, trekao je Benedikt XVI.

Križni put pred Coloseumom pratilo je više tisuća vjernika i mnogo turista.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar ludi kekec
ludi kekec
00:31 23.04.2011.

pa nije mu baš neka osuda pedofilije.... takvu strašnu pojavu trebao je daleko oštrije osuditi... baš tužno

CV
CENZURIRANO_VL
01:00 23.04.2011.

A komentara na životinjskoj razini naravno ne manjka. Zapravo ateisti ne postoje, a pravih agnostika je jako malo... većinom ovakve teme, uz stalno napadanje Crkve komentiraju materijalisti i pripadnici nekih hm.. istočnih vjera, ne mislim na muslimane :)

BA
Bart812
11:34 23.04.2011.

Živio Benedikt XVI i Katolička crkva!! Sretan Uskrs svim katolicima, a ostalima želim mir u srcu i što manje mržnje! Neka vas Gospodin sve obilno blagoslovi! SRETAN USKRS!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije