Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NENAD MATIĆ

Beljak nema dobar rejting u stranci i zato je odgodio izbore

nenad matić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
16.10.2016.
u 08:00

“Živi zid je kao svoju nišu uzeo blokirane, a mi moramo zaštitu potrošača, tu spada i pitanje hrane. Moramo se baviti i zaštitom okoliša”

Predsjednik zagrebačkog HSS-a i član Glavnog odbora stranke Nenad Matić i na ovim unutarstranačkim izborima planira se kandidirati za šefa stranke, prošli ga je put aktualni predsjednik Krešo Beljak pobijedio sa 60-ak glasova prednosti.

Izjavili ste da ćete se kandidirati ako vas prije toga Beljak ne suspendira. Zašto bi to napravio?

U javnom prostoru po Statutu HSS-a ne smijete osporavati odluke Predsjedništva stranke ili bilo kojim načinom štetiti stranci i u HSS-u u 20 godina nije suspendirano 20 članova HSS-a, a sada je na žalost u jednom danu suspendirano stotinjak ljudi, ne znamo točan broj. Tako da očito lako dolazi do suspenzije i zbog toga postoji strah, nadam se da je sada to iza nas i da ćemo što prije ići na izbornu skupštinu HSS-a.

Ali izborna skupština je, prema Beljakovim riječima, odgođena upravo zbog tih suspenzija?

Sigurno bih ja 22. listopada bio izabran za predsjednika stranke, ne zbog toga što sam jako dobar kandidat nego zato što Beljak nema dobar rejting među delegatima Glavne skupštine i vjerujem da je to jedan od glavnih Beljakovih motiva da predloži odgodu izbora. Odluka je donesena većinom glasova Predsjedništva na telefonskoj sjednici i ja je poštujem iako smo dva dana prije imali sjednicu Glavnog odbora i Predsjedništva na kojoj su donesene zatvorene liste. Kad god bio datum izborne skupštine, pobijedit ću Krešu Beljaka.

Beljak tvrdi da su suspendirani radili protiv stranke na izborima. Je li to razlog za suspenziju?

Činjenica je da tu ima svega, da neki ljudi nisu bili ni predsjednici općinskih ni gradskih ni županijskih organizacija, pa samim time ne mogu biti odgovorni za rezultate u toj županiji, ali to će odlučiti Predsjedništvo stranke i povjerenstvo koje je imenovano. Ja ću njihovu odluku poštovati, ali ću nakon što me izaberu za predsjednika sve te odluke staviti u postupak revizije.

Marijana Petir vodi javni rat protiv Beljaka, slažete li se s njome?

U obitelji, na poslu i svagdje se stvari rješavaju razgovorom i dogovorom, a ne izlaskom u medije i nije dobro da s Beljakom raspravlja javno. Međutim, Beljak je upravo na konferenciji za medije objavio da je suspendirao 100-tinjak delegata Glavne skupštine i članova HSS-a. Moj model neće biti obračunavanje preko medija.

Kako vi vidite novi HSS?

HSS se mora baviti svojom programskom odrednicom, mora nametati teme o održivom razvoju i razvoju sela kao mjestu življenja, ne samo o poljoprivredi, a nismo govorili ništa o tome. Moramo se baviti zaštitom prava potrošača, čime se bave udruge, ali ne neka ozbiljnija politička stranka. Živi zid je sada kao svoju nišu uzeo blokirane, a mi moramo zaštitu potrošača, tu spada i pitanje hrane. Moramo se baviti i zaštitom okoliša jer je padom ORaH-a nestala stranka koja se bavi tom temom, a HSS tu ima ogroman prostor da se time bavi. HSS se mora profilirati na tim temama, biti brz i agresivan i s tim temama ulaziti u medije, a ne samo s unutarstranačkim obračunima.     

>> Petir: Beljak raspustio pet županijskih organizacija. Beljak: Nema raspuštanja, imenovani su povjerenici

>> Mogla se kandidirati kad je HSS bio na dnu, toliko o hrabrosti Marijane Petir

Komentara 6

LE
LewisCarrol
10:34 16.10.2016.

Ovo provođenje politike Kreše Beljaka me podsjeća na "Summis desiderantes affectibus", osnova lova na vještice, gdje u toj velikoj "čistki" , stradavaju i nedužni samo jer se ne uklapaju u njegov kalup. Nažalost naše društvo neće napredovati niti milimetra, dok na čelu jedne ozbiljne stranke sjede osobe poput Beljaka ( osuđeni recidivaši sa Staljinovim sindromom) .

BE
berava
17:46 16.10.2016.

Kreso Beljak,strucnjak za autoradio kasetofone nema rejting ni kao obuican gradjanin a kamoli kao politicar i to jos na celu najstarije stranke u Hrvatskoj.

DE
demokršćanin
22:12 16.10.2016.

Ne čudim se Predsjedniku HSS-a Beljaku koji shvaća demokraciju na svoj način,ali se čudim svima onima koji su ga izabrali za predsjednika.Predsjednik bilo koje političke stranke odraz je kvalitete same stranke.Gdje je bila pamet svima onima koji su glasali zaza njega, a sada se izgovaraju da nisu pojma imali o njegovoj prošlosti, kao da se u malim mjestima ne zna skoro sve o pojedinom čovjeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije