Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
džihadisti

Belgijska mladež u 'svetom ratu'

mladi džihadisti belgija
Foto: screenshot/Deutche Welle
03.02.2015.
u 09:02

Neki od tih džihadista se nakon tjedana i mjeseci borbi na strani Islamske države vraćaju u svoju europsku domovinu i postaju - tempirane bombe

Mala Belgija, poznata po svojim finim pralinama i čipkama, ima jedan veliki problem: strah od terorizma. Ni iz jedne druge europske zemlje - relativno gledano - ne odlazi više radikaliziranih muslimama u takozvani sveti rat u Siriju i Irak.

Neki od tih džihadista se nakon tjedana i mjeseci borbi na strani Islamske države vraćaju u svoju europsku domovinu i postaju - tempirane bombe. Naša ekipa je posjetila mlade muslimane u Belgiji čiji su se prijatelji pridružili džihadistima. Oni su nam ispričali što o tome misle i koga smatraju krivim za to. 

 

Komentara 5

BL
Bluefull
10:24 03.02.2015.

Oni osjećaju kako ih Bel. društvo sve više odbacuje kaže ovaj gore u videu . Čini mi se da će oni biti zadovoljni samo kada Belgija postane muslimanska zemlja i kada u njoj budu živjeli samo muslimani ,do tada onini su ugroženi i zapostavljeni i to je jedina istina .

TR
trunjo
12:12 03.02.2015.

Pa belgijanci imate recept...Izglasajte zakon da tko ode nema vračanja.....Jer uglavnom te osobe su ""naturalizirani" Belgijci...Šup karta otkud ste došli i tamo se molite alahu i radikalizirajte....Htjeli bi imati konfor zapada i zapadnjacima nametati njihovu kulturu...Nevjerovatno

Avatar germanikus
germanikus
14:37 03.02.2015.

Opet ćemo se mi malo morati aktivirati.........previše ove bradonje laprdaju misleći da će tako moći u nedogled!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije