Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terorizam

Ulični čistač pronašao samoubilački pojas u predgrađu Pariza

pucnjava, pariz, teroristi, francuska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
23.11.2015.
u 19:48

Belgijska policija podigla je pak optužnicu protiv jednog muškarca povezanog s terorističkim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 130 osoba

Samoubilački pojas bez detonatora pronađen je u predgrađu Pariza, javljaju svjetski mediji. Pojas je pronađen u predgrađu Montrouge, južno od Pariza, a pronašao ga je ulični čistač. Policija trenutačno analizira pojas ne bi li otkrili je li korišten u napadima 13. studenoga.

Belgijska policija podigla je pak optužnicu protiv jednog muškarca povezanog s terorističkim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 130 osoba, izvijestio je savezni tužitelj, a javlja BBC.

Zasad neimenovani muškarac jedan je od pet uhićenih osoba u racijama u nedjelju. Dvije osobe su puštene, dok se ostale još istražuju. Još 15 osoba koje su uhićene su također puštene na slobodu, rekao je tužitelj.

Inače, škole i javni prijevoz u Bruxellesu bit će zatvorene još sutra, a u srijedu ih planiraju otvoriti, potvrdio je belgijski premijer Charles Michel.

– Bruxellesu je potreban najveći oprez – kazao je premijer.

Naime, i dalje je na slobodi Salah Abdeslam, jedan od pariških ubojica za kojeg se sumnja da je u Belgiji i da planira izvesti napade slične onima u Parizu.

>> 'Sad postaje jasno da je Bruxelles jedan od, ako ne i glavni džihadistički centar u Europi'

Biste li nakon posljednih događaja otputovali u Pariz?

Komentara 13

SH
srce_hrvatsko
20:28 23.11.2015.

Evo mog komentara..Danas pokopan hrvatski branitelj i heroj Vukovara Darko Pajičić,masakriran brutalno od partijske milicije prije 2 godine usred tog istog Vukovara kojeg je branio! Bila ti laka hrvatska zemljica! Počivao u miru Božjem...

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
20:29 23.11.2015.

Pronađite vlasnika pojasa i vratite mu ga te kad ga navuče detonirajte ga

NE
Nemanadimak
20:07 23.11.2015.

Pa ljudi morate shvatiti da sve dok je zakon blag prema teroristima, terorizma ce biti. To nije normalno da imamo ljude koji su terororisti, podupiru terorisam, sire vjeru mrznje a mi samo dizemo optuznicu, i cak i ako ih uspjemo osuditi dobiju neke minimalne kazne od 10-20 godina za ubistvo stotine i stotine ljudi. Ovo sve postaje tragi komedija, cijela nato vojska, obavestajne sluzbe, policija ne vrijedi nista, jer par neobrazovanih mangupa moze da ih voza kako oce, zajedno sa cijelim sudstvom i pravosudjem. To vam je u primjeru: terorista i ubica ima vise prava neko zrtva terorizma i osoba koja posutje zakon. Na kraju izidje da vlast sprovodi zakon i silu samo na postenim gradjanima a na kriminalcima i teroristima ne moze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije