Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTROVALA SUSJEDA

Behara: Ne tražim manju kaznu, znam što sam učinila

19.11.2008.
u 16:47

RIJEKA – Starog je obitelj odje... Bio je zločest, ali jadan. Ovdje sam jer sam ga ubila, riješila ga svih zemaljskih muka. Dok sam mu (toga dana) davala jesti, prvi smo put razgovarali kao ljudi - piše iz zatvora Behara Pijanović (47), optužena za ubojstvo trovanjem, svojoj socijalnoj radnici.

Pisma su pročitana danas, drugog dana suđenja za ubojstvo nemoćnog susjeda Ratka Crljenice (81), za kojeg se dobrovoljno brinula. Nahranila ga je izribanom jabukom u koju je razmrvila 60 praxitena. Susjedi optužene u svjedočenju se slažu: bila je dobra, pomalo zvrkasta, ali uvijek spremna pomoći drugome. Haljima Neziri govorila je o danu kad je Crljenica otrovan.

– Te sam se večeri našla s Beharom pred zgradom, pušile smo cigaru, plesale i zaje... se. Kad sam drugi dan čula da je u zatvoru, rek’o, daj, što me zaje...?! Meni je ona puno pomogla i ne mogu vjerovati da je to učinila – svjedočila je Haljima dok se optužena više puta glasno nasmijala, posebno kad bi ova opsovala.

Kobne večeri Behara je došla vrlo kasno kod druge svjedokinje:
– Bila je uplakana, krvavih očiju i u šoku. Bila je izgubljena, mucala je: “Ubila sam staroga” – prisjetila se susjeda dodajući da je optužena potom otišla na policiju i sve priznala. Sudski vještak utvrdio je da je Crljenica umirao satima, no pretpostavlja da je bio bez svijesti i nije osjećao bolove.

Kada je branitelj optužene odvjetnik Mirko Ružić zatražio psihijatrijsko vještačenje, Behara je skočila:
– Ma za koga! Na osnovi čega!? Oprostite, to nije potrebno, znam što sam učinila, ubrojiva sam i ne tražim manju kaznu. To što odvjetnik traži vještačenje, njegov je problem – obratila se sutkinji Iki Šarić. Suđenje se nastavlja 8. prosinca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije