Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez natječaja

Bedeniković u mirovinu, nova pravnica na probnom roku

'07.01.2009., Karlovac - Toplana je jucer prvi put osjetila posljedice energetske krize, posebice plinske, zbog poznatih problema s dobavom plina iz Rusije. Dotok plina smanjen je, ovoj tvrtki, za 70
'Danko Fajt/Vecernji list'
15.01.2013.
u 12:12

Direktor Inoslav Latković kazao je da nije presudno iz koje je osoba stranke, a prihvaćena ponuda stigla je mailom

Zaposlit ćemo je čim prije. Bog zna da nam treba pravnik – kaže direktor Gradske toplane Inoslav Latković.

 HSS linija

 Potvrđuje neslužbene navode da ta karlovačka gradska tvrtka pod žestokom kritikom javnosti, a prije svih udruga za zaštitu potrošača, zapošljava novu radnicu.

 – Dosadašnji pravnik Branko Bedeniković od petka više ne radi, a upravo je došao po radnu knjižicu i pozdraviti se s nama. Nova pravnica će zauzeti njegovo mjesto – rekoa je Latković.

 Podsjetimo da je pravnik Bedeniković 1990-ih godina bio istaknuti član HDZ-a, pa i županijski vijećnik, da bi kasnije prešao u Hrvatsku seljačku stranku. Radio je i kao tajnik Grada, a prije nekoliko godina je bio proglašen neraspoređenim kadrom.

Gradonačelnik je ipak zamolio Toplanu da ga primi do ostvarivanja uvjeta za prijevremenu mirovinu, što je prihvatio i Nadzorni odbor tvrtke na čelu s Josipom Časnim, Bedenikovićevim stranačkim kolegom iz HSS-a.

 U međuvremenu je tvrtki blokiran račun i bilo je jasno da će nad njom biti otvoren stečaj. Grad je osnovao Gradsku toplanu, novu toplinarsku tvrtku, koja je preuzela dio kadrova stare. Radnici preostali u Toplani žalili su se da se u novu tvrtku ulazilo temeljem stranačkih iskaznica, a oni, tvrde, nisu u nijednoj stranci.

Posebno su istaknuli slučaj zapošljavanja Bedenikovića, koji je, tvrdili su, sada primljen do ostvarenja prava na punu mirovinu na mjesto savjetnika za pravne poslove, dok je istodobno zaposlenica koja se najviše bavila tim poslovima prebačena u Vodovod i kanalizaciju na ugovor na određeno.

 Radio besprijekorno

 I bivši direktor Toplane Denis Janžetić, također član HSS-a, priznao je da Bedeniković nije bio zaposlen “u punom pogonu”, ali da je sve poslove koji su mu bili povjereni obavljao besprijekorno.

 S obzirom na sumnje u politički nepotizam na ovom slučaju, postavlja se logično pitanje je li nova zaposlenica članica neke od vladajućih stranaka.

 – Ne znam je li ili nije. To nije presudno. Ona nam se mailom javila i dala nam ponudu. Prvo će odraditi probni rok od tri mjeseca – kaže Latković i dodaje da nije raspisan natječaj za zapošljavanje, ali da tvrtke to nisu ni dužne učiniti.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:12 15.01.2013.

Pa zar nije bilo natječaja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije