Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESPRAVNA GRADNJA U ZAGORJU Stigao odgovor na upit o dozvolama Tropic bara

Bedekovčina: Željeli otvoriti bar unatoč rješenju o rušenju

04.11.2008.
u 16:25

BEDEKOVČINA – Općini Bedekovčina stigla je službena informacija građevinskog inspektora Ministarstva zaštite okolišta da je obavljen inspekcijski nadzor Tropic bara tijekom kojeg je ustanovljeno da je još 30. svibnja izdano rješenje o rušenju tog objekta uza što je izdan i optužni prijedlog.

S druge strane, činjenica je da je za sredinu srpnja ove godine najavljeno ponovno otvaranje Tropic bara, kako je tada rečeno, sa svim potrebnim dozvolama.

Poslije požara, požar
Otvaranja ipak nije bilo zbog požara, i to noć prije otvaranja, kojem su uzrok električne instalacije. Zbog rješenja o rušenju s jedne i namjeri otvaranja s druge strane, nije jasno kako su te dvije oprečne stvari uopće bile moguće pa smo stoga upit o toj građevini na obali Plavog jezera poslali i glasnogovornici Ministarstva.

– Građevinska inspekcija obavila je, na temelju prijave Općine Bedekovčina, nadzor na građevini Tropic bara u Bedekovčini, gdje je ustanovila da investitor ne posjeduje dokumentaciju potrebnu za građenje. Riječ je o objektu koji je prvotnih dimenzija 8x9 metara izgorio u požaru te kasnijom rekonstrukcijom proširen na tlocrtne dimenzije 25x29 metara bez zakonom propisanih dozvola.

U skladu s time građevinska inspekcija donijela je rješenje o uklanjanju navedene građevine, a protiv investitora podnijela je prekršajnu prijavu mjerodavnom sudu. Prema informacijama kojima raspolaže inspekcija objekt je u srpnju ponovno gorio. Dalji inspekciji postupak je u tijeku – odgovorila nam je glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević.

Hotel može, ali ne disko
Objašnjenje za naizgled oprečne postupke mogao bi se možda naći u pokušaju legalizacije Tropic bara. O tome trebala se očitovati i Općina Bedekovčina, koja je istaknula kako je prema prostornom planu na tom mjestu dopuštena gradnja hotela, motela, bungalova i autokampa, a gradnja caffe bara i diskokluba nije moguća ako nisu u sklopu navedenih građevina.

Također, iz Općine upozoreno je da su okolne parcele u vlasništvu Republike Hrvatske, koja se također mora konzultirati, kao i ribiče koji imaju koncesiju nad vodama. Da je rješenje o legalizaciji objekta doneseno, Općina bi ga dobila, a kako nije, na snazi je rješenje o rušenju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije