Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEČKI GRADONAČELNIK

Bečanima nakon energetskog i stambeni bonus od 200 eura

Snježana Herek
15.03.2023.
u 12:24

Prema statističkim podacima Grada Beča, oko 650.000, od negdje oko milijun domaćinstava u gradu ima pravo na bonus. To je, kako se navodi, dvije trećine svih bečkih domaćinstava. Domaćinstva će, kao i kod energetskog bonusa na kućnu adresu dobiti pisma s lozinkom, koja je potrebna za online prijave.

Bečki gradonačelnik Michael Ludwig je jučer na sastanku bečke podružnice Socijaldemokratske stranke (SPÖ) najavio, nakon energetskog i novi stambeni bonus od 200 eura Grada i pokrajine Beč za oko 650.000 bečkih domaćinstava. Ovom mjerom, kako je istakao, Grad Beč želi mimo subvencija austrijske savezne vlade pomoći građanima austrijskog glavnog grada u plaćanju znatno povišenih cijena stanarina. Pravo na bonus odnosno 200 eura imati će, kao i kod energetskog bonusa, jednočlana domaćinstva s bruto godišnjim prihodom do 40.000 eura ili višečlana domaćinstva s ukupnim bruto godišnjem prihodom do 100.000 eura.

Prema statističkim podacima Grada Beča, oko 650.000, od negdje oko milijun domaćinstava u gradu ima pravo na bonus. To je, kako se navodi, dvije trećine svih bečkih domaćinstava. Domaćinstva će, kao i kod energetskog bonusa na kućnu adresu dobiti pisma s lozinkom, koja je potrebna za online prijave. Prijava je moguća i putem telefona. Online aplikacija će se automatski obrađivati, a stambeni bonus bi trebao biti na računu za nekoliko dana.

Prema riječima bečkog gradonačelnika Ludwiga, početak isplate planiran je za lipanj i srpanj ove godine. Inače, još uvijek je u tijeku prijava za energetski bonus koja je počela počekom prosinca prošle godine i traje još do 25. ovoga mjeseca. Bečki gradonačelnik je napomenuo da je stambeni bonus glavna od ukupno pet mjera Paketa potpore Bečana pri plaćanju razantno povišenih stanarina, koje će također detaljnije biti predstavljene javnosti.

VIDEO: Drama iznad Crnog mora, pljušte teške optužbe SAD-a i Rusije: 'Morali smo zbog njih srušiti dron'

Komentara 1

Avatar Barba
Barba
12:46 15.03.2023.

A naš senf digne cijene vodi, čistoći. Socijalno osjetljiva ljevica Sad najavljuje izgradnju stanova za najam s našim novcima. Pitam se da li će članovi M! sljedbe imati prioritet pri najmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije