Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puna rijeka novčanica

Beč: 100 tisuća eura plutalo Dunavom

euri
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
07.12.2015.
u 11:35

ovci koji plutaju površinom rijeke potaknuli su jednog mladića da skoči u ledenu rijeku i počne skupljati novčanice, no slučajni prolaznici su, ugledavši ga kako se sprema skočiti, pomislili da želi počiniti suicid te su pozvali policiju

Bečka policija nastoji otkriti na koji se način više od 100.000 eura u novčanicama od 100 i 500 eura završilo u Dunavu te nastavilo plutati jednim od njegovih rukavaca. 

Istraga je dosad pokazala da u okolici nije počinjen nikakav zločin poput pljačke, rekao je glasnogovornik bečke policije.

Novci koji plutaju površinom rijeke potaknuli su jednog mladića da skoči u ledenu rijeku i počne skupljati novčanice, no slučajni prolaznici su, ugledavši ga kako se sprema skočiti, pomislili da želi počiniti suicid te su pozvali policiju. Policija je stigla u trenutku kada je mladić skupljao novčanice.

"Mladić nam je rekao da je novce želio predati policiji, no pitanje je tko je novce pronašao - policija ili momak", rekao je glasnogovornik. Naime, u Austriji je pravilo da svatko tko pronađe novce i preda ih policiji može zatražiti između pet i deset posto od nađene svote, a ukoliko se u roku od godinu ne javi ili ne pronađe vlasnik, osobi koja ih je predala pripada cjelokupna svota.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar istovari
istovari
13:15 07.12.2015.

A ja pecam na totalno krivoj rijeci....cijeli život....

AA
aabbcc
13:18 07.12.2015.

Vlasnika pronaci i kazniti, jer ruzno je bacati u rijeku kada imaju kante za smece.

SJ
Sve je uzalud
13:09 07.12.2015.

.ko zna šta se crnog s ovim financira..............toliko ga se štampa da plivaju rijekom i nemaju vlasnika..................bezvrijedna jaka valuta.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije