Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prerano se rodila

Bebu 5 mjeseci držali u kutiji od stiropora da bi joj spasili život

Bebi spasili život kutijom od stiropora
Foto: Twitter
20.03.2014.
u 20:00

Liječnici su zbog nedostatka financijskih sredstava morali otpustiti dijete iz bolnice pa su savjetovali roditeljima jeftinu, ali nekonvencionalnu alternativu.

Roditelji bebe iz Indije koja se rodila dva mjeseca ranije spasili su joj život, po savjetu liječnika, tako da su je pet mjeseci držali u kutiji od stiropora. Dječak Mithilesh Chauhan nakon rođenja težio je samo kilogram i pol pa je bio vrlo podložan infekcijama i trebao mu je stalni nadzor na intenzivnoj njezi.

Roditelji si to nisu mogli priuštiti, potrošili su sav novac koji su posudili od rodbine i prijatelja i više nisu imali koga pitati za pomoć. S obzirom na to da su liječnici zbog nedostatka financijskih sredstava morali otpustiti dijete iz bolnice, savjetovali su roditeljima jeftinu, ali nekonvencionalnu alternativu.

"Jedan liječnik nam je rekao da možemo pokušati staviti dijete u kutiju od stiropora koja bi imala otvore za ventilaciju i žarulju koja pruža dovoljnu količinu topline. Rekao je bolje to nego ništa", ispričala je 34-godišnja majka Aruna Chauhan, javlja Fox News. Dodala je kako su bebu vadili iz kutije svaka dva sata kako bi joj izmjerili temperaturu.

"Bilo je grozno. Nismo imali pojma radimo li ispravnu stvar, no morali smo nešto pokušati napraviti. Bilo nas je strah da će umrijeti ako ne učinimo ništa, a bili smo svjesni da ne radimo nešto što je bezopasno. Bilo je vrlo stresno", rekla je.

Dječak je u kutiji proveo pet mjeseci te je preživio, ali je imao manju težinu od uobičajene kod beba njegove dobi. Trenutačno je na medicinskoj njezi u bolnici koja je, nakon što je čula za njegov slučaj, ponudila besplatno liječenje.

>> Sa 19,6 kilograma on je najdeblja beba na svijetu!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
07:45 21.03.2014.

Odvratnan je svijet danas, ako nemas love - crkni... to je poruka iz "razvijenog" kapitalizma, uvezeno iz "napredne " amerike!!!! Ovo se ranije kod nas nije moglo dogoditi ma šta god danas trabunjali o tom "mračnom" vremenu, mračnije od ovoga nemože biti!

Avatar PlayMate
PlayMate
21:04 20.03.2014.

Valjda neće kad naraste biti kao Jim Profit - beskrupulozni bogataš koji gol spava u kartonskoj kutiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije