Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi otvoreni sukob

Bebić zbog prijatelja Sanadera izigrao dogovor s vrhom HDZ-a

luka bebić (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
23.10.2010.
u 08:15

Neki u toj 'demonstraciji sile' vide jezgru oko koje će bivši predsjednik stranke okupiti novi klub zastupnika

Vrh HDZ-a bijesan je na predsjednika Sabora Luku Bebića. Ali kako doznajemo, neće protiv njega pokretati nikakve stegovne mjere. Smatraju da namjerno nije sazvao Predsjedništvo Sabora kako bi se unaprijed odredilo gdje će sjediti Ivo Sanader i da su na taj način mogli izbjeći blamažu u Saboru.

Navodno je postojao dogovor između Andrije Hebranga, predsjednika Kluba HDZ-a, i Luke Bebića da Sanader privremeno sjedne pokraj Ivice Pančića te da se pričeka odluka Predsjedništva gdje će Sanader ubuduće sjediti. No Bebić je taj dogovor izigrao te odlučio da će Sanader sjediti na mjestu Željane Kalaš-Podrug dok Predsjedništvo Sabora ne donese odluku.

Bilo kako bilo, govoreći nogometnim žargonom, Sanader je utrčao na teren, zakucao gol HDZ-u, i to uz pomoć glavnog suca Luke Bebića, koji se nije libio krenuti u otvoreni sukob s Andrijom Hebrangom i ostalim članovima Kluba. Dobar dio zastupnika HDZ-a, s kojima smo razgovarali, smatraju da je ovaj sukob umjetno izazvan i da je to bila nepotrebna blamaža HDZ-a.

– Sanadera smo trebali pustiti da u petak sjedne gdje želi uz napomenu da će Predsjedništvo Sabora odlučiti gdje će sjediti ubuduće – ističu hadezeovci. Zasmetao im je i naputak da ne smiju pogledavati prema Sanaderu ili s njim komunicirati. Drže da je to nepotrebno i da samo šteti ugledu stranke.

Posebno se neugodno osjećala Ana Lovrin, koju je Hebrang posjeo na mjesto Željane Kalaš-Podrug, no u zadnji je čas uspjela sačuvati dostojanstvo kazavši da tu sjedi po odluci predsjednika Kluba zastupnika. Međutim, ta demonstracija "sile" Luke Bebića prvi je otvoreni sukob među zastupnicima HDZ-a.

Neki u njemu vide jezgru novog kluba zastupnika koji bi oko sebe mogao okupiti Ivo Sanader, a drugi smatraju da će se ta nemila epizoda ubrzo zaboraviti. Međutim, u HDZ-u su svjesni da, bez obzira na to što Luka Bebić, Jerko Rošin, Mario Zubović i ostali Sanaderovi prijatelji tvrde da su vjerni stranci, na njihovu lojalnost moraju gledati s dozom opreza jer uvijek će postojati latentna opasnost da oni u jednom trenutku osnuju svoj klub zastupnika i tako sruše većinu, a time i vladu Jadranke Kosor.

Komentara 201

OB
-obrisani-
10:17 23.10.2010.

. . ...BLENTO...ubaci u google.........zlocini HOSa . .----------------------------------------------------------------------------------------- . 23.10.2010. u 10:08h Djoganioo1 je napisao/la: kamocemo97 j Niti jedan(!!) pripadnik HOS-a, nije ni optužen a, kamo li...osuđen za ratni zločin!!! . .

OB
-obrisani-
11:04 23.10.2010.

. . ..jos jedan BLENTO..iz BOSNE ..boze mili koliko se sugavaca nakotilo...!! .. Obje su strane u hrvatskom ratu 1991. htjele silom ostvariti svoj cilj. Incident u Borovu Selu i smrt osjeckoga sefa policije Reihl-Kira upucuju na odlucnost ekstremista na objema stranama da se sluze nasiljem. Tocno je da su obje strane htjele ostvariti svoj cilj, samo sto je cilj bio zajednicki i bio dogovoren izmedju Milosevica i Tudjmana kao provedba PROJEKTA „Humano preseljenje naroda i razmjena teritorija“ sto je eufemizam za uspostavu etnicki ciscih Velike Srbije i Velike Hrvatske na racun susjedne BiH, a sredstvo za ostvarenje toga projekta trebao je biti rat. Milosevic nije imao teritorijalnih pretenzija prema Hrvatskoj, ali su njemu trebali hrvatski Srbi da ih preseli na Kosovo i tako dodatno destabilizira Pokrajinu, koju onda mora upotrebom represije „spasavati za Srbiju“. Tim spasavanjem Kosova za Srbiju Milosevic homogenizira Srbijance, jer ne postoje dva Srbina koja o Kosovu drugacije misle, koji mu daju na izborima svoje glasove i time ga odrzavaju na vlasti. Vrijeme je pokazalo da je Milosevic pao onog trenutka kad mu je MZ oduzela Kosovo, nije vise imao oko cega homogenizirati Srbijance i izgubio je izbore. Dakle Milosevic treba hrvatske Srbe, one iste kojih se Tudjman pokusava rijesiti, kako bi sveo njihov broj na „razumnu mjeru“. Milosevic ne moze, medjutim, doci medju kninske, kordunske ili banijske Srbe i reci im da se presele na Kosovo, jer ih Tudjman i tako ne zeli u Hrvatskoj, zato jer svaki Srbin znade da je i Knin i Kordun i Banija Amerika u usporedbi s Kosovom. Zato te Srbe treba iseliti na silu, sto znaci proizvesti dovoljnu kolicinu straha koji ce natjerati Srbe da napuste svoje domove i imanja, a samo rat moze proizvesti dovoljnu kolicinu straha da se pokrenu velike skupine ljudi na bijeg u cilju spasavanja golog zivota. U tom smislui, dakle radi proizvodjenja mrznje i straha, pocinjeni su i mnogi odvratni zlocini nad nevinim ljudima, s jedne i druge strane. Trebalo je nekako natjerati dojucerasnje dobre susjede da se pocnu mrziti i rado ratovati jedni protiv drugih........ : :::blento :::Djoganioo1..je ovdje priznao...!! . --------------------------------------------------------------------------------------------------------- . 23.10.2010. u 10:59h pumbica je napisao/la: kamocemo? Šta ti laješ četniće.Zar smo mi napali srbiju?Ili smo se među sobom sami smo pobili.Da sam te negdje ulovio nebi sada vređao Hrvate.Nego bi gnojio zemlju Hrvatsku...

VE
Velikogoričan56
11:18 23.10.2010.

eureka ne znam zasto tebe sve to zanima, ti i tako nisi u nijednoj kombinaciji, jer zivis daleko i zapravo nemas s nama nikave veze osim interneta koji ti omogucava da lupetas gluposti kako ti se prohtije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije